reline_unor



Cesta kolem ČR za 13 dní

Jelikož jsme s manželem mladí důchodci a neomezuje nás pracovní proces, rozhodli jsme se letos pro splnění si snu, obkroužit v poklidu naší republiku podél hranic. Itenerář jsem vypracovala po přečtení pár článků na motorkářích.

Kapitoly článku

2.9. Pardubice - Osoblaha   etapa/ 241km přes Králíky, Javorník, Zlaté Hory, Osoblaha(kemp)

3.9. Osoblaha - Mosty u Jablůnkova   etapa/ 190km přes Krnov, Opava, Šilhéřovice, Polsko-Chalupki  zpět  do ČR, Dětmarovice, Karviná, Český Těšín, Mosty u Jablůnkova(penzion)

4.9. Mosty u Jablůnkova - Rožnov pod Radhoštěm   etapa / 123km, jelikož se v Rožnově konal mezinárodní sraz skůtrů, museli jsme se stavit i když trasa byla krátká.Úžasný sraz, pořadatelům čest za naprosto perfektní organizaci.(kemp)

5.9.-6.9. Rožnov- Havraníky (Znojmo) etapa/ 270km přes Velké Karlovice, Valašské Klobouky, Strážnice,Břeclav, Mikulov, Dyjákovice, Šatov, Havraníky - zde jsme zůstali 2 dny.( Kemp chatka)

7.9. Havraníky-Horní Vltavice etapa/ 315km přes Vranov nad Dyjí, Nová Bystřice, Nové Hrady, Dolní Dvořiště, Vyšší Brod, Lipno, Volary, Horní Vltavice (kemp chatka)

8.9. Horní Vltavice - Babylon etapa/ 140km přes šumavskou klasiku - Borová Lada, Kvilda, Srní, Prášily, Železná Ruda, Špičák, Nýrsko, Fleky, Česká Kubice, Babylon(kemp chatka)

9.9. Babylon - Hranice(Aš) etapa/ 214km přes Nemanice, Rybník, Přimda, Tachov, Tři Sekery, Aš, Hranice ,Cheb-Jesenice(kemp Dřenice)úžasný kemp.Snad nejlepší z těch, co jsme projeli.

10.9. Cheb - Perštejn etapa/145km přes Frant. Lázně, Luby, Bublava, Abertamy, Boží Dar, České Hamry, Vejprty, Měděnec, Vykmanov, Perštejn. Zastávka u rodiny, proto tak krátká trasa.

11.9. Perštejn - Mezní Louka etapa/ 210km přes Měděnec, Hora SV.Šebestiána, Kalek, Mariánské údolí, Litvínov, Klíny, Fláje, Cínovec, Fojtovice, Habartice, Petrovice, Tisa, Děčín, Hřensko, Mezní Louka(kemp). Kemp příšerný, takže pokud bude moci, VYHNĚTE se mu obloukem.

12.9. Mezní Louka - Hejnice etapa/ 150km přes Jetřichovice, Doubice, Šluknov, Rumburk,    Vanrsdorf, Rynoltice, Hrádek nad Nisou, Chrastava, Frýdlant, Hejnice( příjemný kemp chatka)

13.9. Hejnice - Náchod etapa/ 183km přes Bílý Potok, Souš, Kořenov, Jizerka, Rokytnice nad Jizerou, Černý Důl, Žacléř, Bernartice, Poříčí, Jivka, Police nad Metují, Hronov, Náchod(hezký kemp u Metuje)zde jsem vzdala cestu na Broumovsko, jelikož tato trasa byla katastrofální  a byla jsem ráda, že dál nemusím, protože je to moje rozhodnutí. Dostali jsme se již do velmi zalidněných míst a čeští řidiči jsou zvláštní druh.(kemp chatka)

14.9. Náchod - Orlické Záhoří etapa/ ?? asi 60km přes Dobrošov, Olešnici, Deštné v Orlických h., Orlické Záhoří, zde konec pro Intrudra a já na své žíle ještě 80km do Pardubic.Hurá, dali jsme to.          

Vyrazili jsme 2. září a počítali jsme z návratem 14. 9., což vyšlo, i když dojezd byl trochu jiný, než jsme čekali😉. Počasí nám po celou dobu přálo, slunce a zase slunce🌞. Pouze jeden den za 13 dní déšť, ale jelikož jsme sledovali počasí, tak jsme si tento den naplánovali zastávku na 2 dny ve Znojmě. Zjistili jsme, jak je to město krásné. Při průjezdu z Rakouska jsme vždy jen projížděli. Denně najeto kolem 200km; jen jednou 315km, a to když jsme spojili 2 etapy. Ráno jsme vyjížděli kolem 9,30 hod. a v poklidu jsme dojížděli do cíle etap kolem 16hod. Některé silnice jsou u nás opravdu doslova tankodrom, ale když jste na cestě, tak už s tím nic neuděláte. Spali jsme 2x ve stanu, 1x u rodiny a jinak v chatkách v kempu.Naše obkroužení,ale pro manželova Intrudra skončilo 30km před cílem startu(Mladkova) kdy Vetřelec zdechnul a už se nerozdýchal(regulátor dob.+ baterie).Takže musela pomoci asistence ÚAMK, tímto jí velice děkuji.Komunikace úžasná, zařízení odtahu, prostě lidé na svém místě. Já na své žiletce Hondě Sh 150 dojela po ose domů. Náš výlet byl obohacující o to, že máme opravdu krásnou zemi a velmi bezohledné řidiče, kteří neustále někam spěchají. Jsme rádi, že se to povedlo a pokud motorkářský pánbůh dovolí😉😁, tak příští rok proti směru hodinových ručiček.Plňte si sny...👍❤️

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (26x):


TOPlist