gbox_leden



1. a 2. setkání New Jawa Pionýr

První setkání majitelů Jawa New Pionýrů se uskutečnilo po předchozím dlouhém vyjednávání na stránkách MOTORKARI.CZ. Místem konání se tak po dohodě staly Hostivice, které leží mezi Kladnem a Prahou.

1. SETKÁNÍ JAWA NEW PIONÝRŮ

MÍSTO KONÁNÍ: HOSTIVICE
DATUM: 15.9.2007
POČET ÚČASTNÍKŮ: 2

Čas setkání byl naplánován na 10.00 hodin. Zde čeká zatím osamocený účastník – majitel limitované edice č. 77/555. Počasí bylo na září poměrně příznivé, i když se nějaké mráčky objevovaly a teplota již nebyla typicky letní. Kladenský člen měl problémy s hustým provozem a poněkud se zpozdil. Ale, právě přijíždí a počet je tedy kompletní. Po uvítání jsme se shodli na nutnosti zaznamenat tuto historickou chvilku a zasedli jsme jako staří motocyklisté na své věrné dopravní prostředky. Zde pak vidíte kompletní složení účastníků prvního setkání majitelů Jawa New Pionýrů. Věru krásný pohled! 
Účastníci se tedy zdárně sešli, totiž sjeli a nyní nastává čas pro vyjížďku. Ta byla navržena kladenským účastníkem, a to do blízkého místa, Červeného Újezdu, kde byl postaven hrad v letech 2001-2002. Není to omyl, a hrad má opravdu středověkou atmosféru. Po občerstvení a promluvách jak o motocyklech, tak o osobách srazu jsme nakonec naplnili poslání srazu. Spokojeni s průběhem jsme zasedli ke svým ořům a rozjeli se k domovům. Zdar 1. srazu nových pionýrů! Máme zatím jen dobré zkušenosti, i když se nějaké ty mušky najdou, ale radost není vždy jen z dokonalosti. Jen si přiznejte, kam Vás žene dokonalá technika. Jestli ta troška nedokonalosti dříve nebyla o poznání radostnější…

2. SETKÁNÍ JAWA NEW PIONÝRŮ

MÍSTO KONÁNÍ: ROVEČNÉ a VÍR
DATUM: 6.9.2008
POČET ÚČASTNÍKŮ: 2 (zase dva …)

Druhé setkání se uskutečnilo opět v září. Místo konání: Rovečné a přehrada Vír u Bystřice nad Pernštejnem. Každý má před sebou 400 km, což je na tento motocykl výkon, za který by se jistě nestyděl ani Jarda Šíma :-) Cesta nádherná! Pět šest hodin v sedle a občasné zastávky, které neunikly pozornosti. Ostatně jako vždy, když s novým pionýrem někde zastavíte. I měštští strážníci v Chotěboři se zajímali. Pokuta nebyla! Počasí skvělé. Vedro bez hrozby deště. Vysočina přívětivá, přitom už podzimní. Nádherná podívaná! Takovou na rychlém motocyklu nepoznáte. A otevřená helma sice má nevýhodu občasného plesknutí hmyzem po tváři, ale ty vůně! Zastávky jsou kouzelné! Zatímco první účastník z Nového Jičína byl pět minut před dvanáctou již na místě, druhý z Prahy se po půlhodině skluzu již řítí k přehradní nádrži. Účastníci se kupodivu opět sjeli a tak je důležité tuto událost vyfotit. Pár prvních dojmů z cesty, domluva nad dalším programem, byť krátkým, protože hlavní náplní dnešního srazu je cesta obou účastníků tam a zpět. A foto vyšlo pěkně. Majitelé limitované edice 64/555 a 77/555. Věru opět ten krásný pohled!
Trocha občerstvení v zahrádce u restaurace ve Víru, jedno či dvě nealkoholická piva. Vcelku spokojenost, motocykly jsou radost. A pak už jen přání šťastné cesty zpět k domovu. Dnes to máme přes deset hodin v sedle, dvě na srazu. A zde šťastný účastník po návratu domů. Není třeba dalších slov. Byl to nádherný den!
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):


TOPlist