gbox_leden



Tady je Krakonošovo: Devátý Honda Fest je za námi

S eventy různých značek se poslední dobou roztrhl pytel. Testovací dny, okruhové dny…je toho spousta, což je samozřejmě dobře. Jednou z vyjímečných akcí, která se letos konala již po deváté je Honda Fest.

Kapitoly článku

Letošní, již 9. ročník Honda Festu, se konal v Harrachově. I když ono „se konal“ je dost nepřesné, protože Honda Fest je hlavně o ježdění a jezdilo se po širokém okolí, včetně výletu do Německa. Pro ty, kteří tuhle akci neznají: jde o setkání majitelů motocyklů značky Honda, na místo určení přijedete ve středu odpoledne, dostanete tričko a srazovou samolepku, ve čtvrtek, pátek a v sobotu se jezdí, v neděli akce končí. Jezdit můžete buď podle svého itineráře, nebo můžete využít trasy, které jsou připraveny organizátorem (jak v elektronické, tak „papírové“ formě). A musím uznat, že jde vždycky o perfektní práci, trasy jsou naplánované moc hezky.

Pokud se chcete zlepšit v jízdě v terénu (případně se jen zasvinit, záleží na vašem přístupu) dá se využít i nabídka enduroškoly.  Anebo nemusíte jezdit nikam a jen relaxovat v hotelu a jeho okolí, to je čistě na vás. Ani po návratu z vyjížďky se nenudíte, za prvé si můžete vyzkoušet některý z aktuálních modelů značky, večer je pak buď nějaká přednáška či workshop, případně vystoupení hudební skupiny.

Na Honda Fest No.9 jsem tentokrát vyrazil do Krkonoš, konkrétně do hotelu Orea Resort Sklář v Harrachově. Kdo to tam zná, musí mu být jasné, že natahat po okolí tři trasy (každá v délce cca 250 km) není takový problém, tedy pokud se chcete vyřádit v zatáčkách. Navíc se zde poslední dobou dost investovalo do oprav silnic, takže většinou jedete i po slušném povrchu.

Nebudu detailně popisovat jednotlivé trasy, nicméně musím smeknout před jejich tvůrcem, nevynechal snad jedinou okolní zajímavost – Ještěd, rozhledna Kozákov, železniční viadukt u Kryštofova údolí, hořický okruh, Adršpach, hrady Grabštejn a Oybin (Německo), Pekelné doly, atd..…jo, dal si záležet a nenašel se snad nikdo, kdo by nespokojeně remcal. Ostatně, celá organizace tohoto srazu klape bezvadně, je znát, že organizační tým (byť překvapivě malý) to dělá s nadšením a ne jen proto, aby si ve formuláři propagace značky odškrtl kolonku „eventy“.    

Ani odpolední a večerní program nebyl zklamáním, přednášky cestovatelky Dominiky Gawliczkové, motonovináře Radka „Gase“ Michny či Pavla Lišky a Honzy Révaie byly hodně zajímavé, jeden večer jste si mohli protáhnout tělo na tanečním parketu, přijel se sem podívat i Míra Lisý (a krom standardní kaskadérské show na Africa Twin zvedl na záda i Gold Winga), poslední večer se konala tombola (já jako obvykle nic nevyhrál) a ohňostroj.

Popisovat jakýkoliv sraz (co kdo řekl, kdo se zmatlal, kam se jelo a že cestou sprchlo apod.) je vždycky na draka a nikdy to nenahradí osobní zkušenost. Takže pokud vlastníte Hondu, doporučuji vám se příští rok na Honda Fest zajet podívat. A moc bych se divil, kdyby se vám tam nelíbilo.

p.s. jestli se vám zdá, že jen chválím…nezdá se vám to. Mně se prostě Honda Fest líbí a jde o jednu z mála akcí, kterou si nenechám ujít. Takže ji také mohu s čistým svědomím doporučit. Howgh.       

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):


TOPlist