europ_asistance_2024



Stratos Alpen Tour: Italské Dolomity s BMW Motorrad

V Italském Cavalese se konal již šestý ročník srazu majitelů motocyklů BMW a my jsme byli u toho.

Společnost Stratos Auto se v italském městečku už zabydlela a úroveň akce nazvané Stratos Alpen Tour je prý rok od roku lepší a propracovanější, proto když nám do redakce přišla pozvánka, nedalo se odmítnout. Instrukce před odjezdem, které do redakce dorazily, byly stejné jako pro všechny ostatní účastníky. Takže se dle toho zařizuji a už dopředu vím, že následující tři dni po příjezdu jsou vyblokované pro celodenní projížďky po okolí.

Přebírám v Praze motocykl BMW F800GS a jedu do Itálie. Cesta na sever ubíhá rychle a i osmikilový řadový dvouválec nemá s tempem okolo 150 km/h problém. Za sedm hodin se vzdálenost okolo 700 kilometrů dá zvládnout jak bez tempomatu, tak i s lehce vibrujícím dvouválcem. Pořád si říkám, že až dorazím na místo, budu mít do vracáků a uzoučkých stoupání ideální motorku.

Po příjezdu na místo, kde je naplánován check-in nacházím hotel “La Stua” a parkuji motocykl. Okamžitě se mě ujímá jednatel společnosti Stratos Auto a pořadatel celé akce pan Martin Strakoš. Vysvětluje, že zdejší hotel se už několikrát osvědčil a požadavku, ubytovat okolo čtyřiceti lidí s motorkama, vyhovuje maximálně. Co se týká značky BMW a jejich akcí pořádané dealery v Čechách je akce Stratos Alpen Tour ojedinělá. Pozvání na tento sraz dostávají majitelé motocyklů BMW, kteří si zakoupí nový motocykl u Stratos Auto v Praze nebo Hradci Králové. Každý rok se zde tedy sejde parta lidí, kteří si předávají zkušenosti se svými motocykly BMW. Není ani výjimkou, že si zde borci motocykly půjčují navzájem mezi sebou a do příště mají nad čím přemýšlet, zda neokusit zase něco jiného. Letos jsem zde našel opravdu všehochuť co výrobce nabízí, od modelu F800R, přes skútr C650, až po klasické R1200GS nebo sportovní S1000RR i retro R nineT.

Po příchodu na pokoj obdrží každý host uvítací dopis a dárkovou tašku s klíčenkou BMW, šampaňským, stylovým náramkem v barvách BMW M sport, plánky tras na tři dni a další příjemné drobnosti. Do večeře je čas, takže několik lidí využívá zdejší relaxační místnost, která je pro všechny účastníky zdarma po celou dobu pobytu. Na výběr máte saunu, páru nebo vířivku v krásně zařízených přízemních prostorách. Po několika procedůrách pak tělo zklidníte v pohodlných relaxačních lůžkách. Na večeři, která se podává každý den od 19 hodin máte na výběr z několik jídel, která jsou o dvou chodech i s dezertem na závěr. Jídla jsou prvotřídní a každý si přijde na své. Vepřové koleno, gulášová polévka, bramborové noky, těstoviny s parmazánem a srnčním ragů nebo hovězí steak. Snídaně jsou formou švédských stolů a ani tady nikomu nic nechybělo. Zkrátka na cokoli máte chuť to dostanete a samozřejmě zdarma.

Každý den v devět ráno se vyráží na jeden ze tří okruhů s přibližnou délkou 220 kilometrů. Na výběr je Passo Manghen, Marmolada a Passo Mendola. Jezdci jsou zařazeni do tří skupin podle jejich jezdeckého tempa. Každá skupina zhruba o deseti motocyklech má svého průvodce, který vám razí cestu a vy se o nic nestaráte. Kluci od Stratosu mají trasu najetou a na motocyklech navigaci k dispozici. Ví tedy kde ubrat, kde to lze zkrátit nebo pro velký úspěch ještě prodloužit. Výše uvedené trasy si pak každý z účastníků může před jízdou nahrát do své navigace.

Vaše někdy nezáživné tripy, kdy hledáte dobrý okruh, na kterém byste si mohli dát někde po chvíli kafe, najíst se, zároveň se na něco zajímavého podívali je tímto vyřešeno za vás. Pokud vám tohle někdo naplánuje, můžete si v klidu hledět jen průvodce před vámi a svých řídítek. To je obrovská pohoda a klídek. Po porci zhruba 150 kilometrů z daného okruhu se už někteří buď moc kochají a nebo chtějí ještě víc tahat, a tak je pak na každém se dopravit na hotel ve vlastním tempu.

Letošní akce byla zpestřena páteční večeří v podobě venkovního grilování se sudem piva k tomu. Komu je večeře o dvou chodech málo, má možnost zajít ještě někam do města. Hotel se totiž nachází v samém centru města Cavalese a pokud si tedy chcete koupit suvenýr, vše je na blízku. Po celou akci vám jsou k ruce kluci ze Stratos Auto a tak není problém s ničím. Zapomněli jste si klíče od pokoje u kolegy v batohu a ten je s jinou skupinou a ta dorazí později? Potřebujete něco nastavit nebo doladit na motorce? Namazat řetěz? Je o vás zkrátka královsky postaráno. Další bonusy jako jsou například narozeninová překvapení pro účastníky a různá zpestření si nechám pro sebe. Nechtěl bych tak okrást nového majitele motocyklu BMW, který se do Dolomit v budoucnu podívá, o nové zážitky.

Na závěr bych chtěl poděkovat BMW za pozvání a celému týmu Stratos Auto za skvělou akci. Díky i všem účastníkům. U Stratosu platí, že motorkáři jsou jedna velká rodina a všichni se k sobě chovají hezky. A to tady dokonce byl i jeden Ducatista :).

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 177 cm

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (19x):
Motokatalog.cz
Související firma
  • Stratos Auto

    AUTORIZOVANÝ DEALER BMW, BMW i a CERTIFIKOVANÝ DEALER BMW M. Jeden z největších prodejců vozů BMW v ČR. Maximální transparentnost a prémiový zákaznický osobní přístup pro Vás a Vaše BMW. Jsme držitelem ocenění nejlepší M certifikovaný dealer BMW ve východní Evropě. VÁŠEŇ VYŽADUJE PRECIZNOST. ...



TOPlist