europ_asistance_2024



Vychází pokračování knihy České mototoulky

Opět po roce se na knižním trhu objevilo pokračování zajímavé knihy České mototoulky, jejímž autorem je zkušený cestovatel Jirka Bašný. Velký zájem motocestovatelů o první díl přiměl autora k dalšímu sběru všech potřebných dat a k tvorbě druhého dílu, zaměřujícího se na další oblasti české vlasti. Tato kniha je jasným důkazem toho, že i naše malá země dokáže nabídnout mnoho zajímavých míst a krásných silniček, které stojí za pozornost, a není nutné vydávat se za dobrodružstvím do daleké ciziny.

Zatímco první díl Českých mototoulek nás provedl krásami České Kanady, Železných a Orlických hor či Kokořínskem, kniha České mototoulky II přináší tipy na výlety v těchto oblastech České republiky:

  • Vsetínsko a Javorníky
  • Krušné hory západ
  • Šumava
  • Novohradské hory
  • Žďársko

Kniha je logicky členěna do pěti celků (pěti tras), které vedou výše jmenovanými regiony. Autor tentokrát záměrně zvolil méně známé oblasti naší vlasti, které přestože nejsou až tak intenzivně navštěvované, tak nabízí výtečné jezdecké zážitky a možnost návštěvy zajímavostí na cestě. Nejen že se tedy během jízdy hezky pokocháte, ale navštívíte i mnoho "bodů zájmu" – více či méně známé památky, pevnosti, hrady, rozhledny a další. Vše je podrobně popsáno a názorně ukázáno na mapě.

Každá trasa obsahuje názornou mapku, údaje o délce a čistém času jízdy. Jednotlivé zastávky na trase jsou očíslovány a korespondují s čísly na mapě i v textu. U každého bodu trasy jsou na začátku uvedeny GPS souřadnice, na konci pak užitečné kontakty (webové stránky, telefony na správce apod.). Díky různým fontům písma se lze krásně v textu orientovat, normálním písmem jsou popisovány zajímavosti na trase, kurzívou je pak popsaná samotná cesta.

Kniha je doplněna velkým množstvím velice hezkých fotografií, které vás ještě více vtáhnou do děje, a máte okamžitě chuť se na popisovaná místa zajet podívat. Oproti 76 stranám prvního dílu vás čeká ve druhém díle celých 116 stran. České mototoulky II, aneb malý motorkářský průvodce po České republice lze zakoupit za prodejní cenu 169 Kč s DPH. Za těch pár kaček tahle knížka stojí a po přečtení ji mohu všem doporučit.

Nejrůznějších průvodců určených cestovatelům na motocyklu je na trhu poměrně dost, ale jak první, tak i druhý, díl motoprůvodce od Jirky Bašného by neměl scházet v žádné knihovně, protože se od rádoby podobných titulů výrazně odlišuje způsobem, a především úrovní popisu a zpracování jednotlivých tras.

Vybranou knihu si můžete objednat přes formulář níže:

Objednejte od MotoRoute

České mototoulky 2. díl

Formát A5, 116 stran

169Kč
Kusů:




Informace o redaktorovi

František Hadt (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 193 cm

Autoři článku obdrželi prémie 3.2 Kč od 8 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
_Lišák přispěl 0.5 Kč
2lizard přispěl -0.3 Kč
....... přispěl 0.5 Kč
milan26 přispěl 0.5 Kč
Petr7474 přispěl 0.5 Kč
Jirka175 přispěl 0.5 Kč
brunda. přispěl 0.5 Kč
Květek1 přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):


TOPlist