gbox_leden



Viet "Vašek" Dinh a Vietnamská jízda na tandemu s Vláďou

S pátkem tu je další díl ze seriálu Na tandemu s Vláďou a tentokrát to bude o cestování a poznání Vietnamu. Hostem je Viet "Vašek" Dinh, který Vietnam projel na motorce, a to ho očarovalo natolik, že se rozhodl zprostředkovat krásy Vietnamu každému, kdo má chuť zažít nevšední zážitky ryzí Asie, podívat se do hor, poznat venkov, ale i rušnou metropoli Hanoj. Jestli se chcete dozvědět víc o lidech a kultuře, ochutnat místní kuchyni a dozvědět se, jak se připravit na cestu po Vietnamu, poslechněte si tento rozhovor.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O tom, jak Vašek vyrazil poznat Vietnam a své kořeny
  • Jaký je Vietnam, jací tam žijí lidé
  • O cestování na skútru nebo motorce
  • Jak to chodí ve městech a na venkově
  • O kultuře, gastronomii a přírodě
  • Jak se připravit na cestu po Vietnamu, co nepodcenit a kdy tam jet
Náš tip

Nezkrácená verze ke stažení zde: vasekvietnamskajizda.mp3

Ač to na první pohled nemusí být patrné, Vašek je rodilý Čech a do Vietnamu se vždycky podíval jen na chvíli. Na delší dobu tam vyrazil až jako dospělý, aby tam strávil delší dobu. Učil se Vietnamsky a poznával místní kulturu, ale žil i s rodinou, kterou do té doby navštívil jen na několik dní. Vaška zajímalo i dění mimo metropoli, a proto se rozhodl vyrazit na „čundr“ za řídítky skútru a během cesty poznával ryzí venkov a hory. Do této doby už Vietnam objel několikrát tam a zpátky a jak sám říká, stále ho Vietnam nepřestává fascinovat.  

To je také důvod, proč rozjel vlastní projekt Vietnamská jízda. Vašek dává spoustu rad a informací, jak zažít Vietnam, kam jet, na co se připravit a co vidět. Jednak funguje jako průvodce a pak také zájemcům plánuje cesty a na svém webu dává do placu manuál, jak se ve Vietnamu chovat. Jak zaznělo, Vašek organizuje poznávací výlety na menších endurech nebo skútrech a jak říká, možností, kam vyrazit, kudy jet a co zažít je moře. Poslechněte si rozhovor plný zážitků a informací o cestování na motorce ve Vietnamu. Možná vás pak nepřekvapí, jak veliký kontrast je mezi životem ve velkých rušných městech a vesnicemi. 

Vietnam určitě zaujme milovníky gastronomie a také tomu Vašek přikládá velkou váhu. V rozhovoru se dovíte, jak se ve Vietnamu jezdí, jací jsou Vietnamci, co je důležité dodržovat a kam se vyplatí podívat a čím naopak nemá smysl ztrácet čas. Poslechněte si povídání, které vám minimálně udělá chuť na pho bo nebo dokonce zabalit saky paky a vyrazit poznat krásy Vietnamu. Přiznávám, já to tak měl.   

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 173 cm
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):


TOPlist