europ_asistance_2024



TOP 5 místa, kam můžete vyrazit na motorce i na konci sezóny

Přijde vám hřích sledovat svoji milovanou motorku půl roku pouze v garáži? Hazardování na namrzlých silnicích v ČR se raději vyhněte a dopřejte si parádní jízdu někde v zahraničí, kde se ještě ohřejete. Připravili jsme pro vás 5 tipů nejen v Evropě, kde můžete podniknout řadu výletů.

1. Korsika

K oblíbeným cílům motorkářů patří Korsika. Do ČR letos přichází zima poměrně brzy, ale na Korsice se do listopadu ještě určitě projedete. Průměrné podzimní teploty se pohybují kolem 16 °C. Místy se ale mohou objevit dešťové přeháňky, proto zejména do hor nepodceňte pořádnou výbavu.

Na Korsiku se můžete s vlastní motorkou dostat trajektem z italského Livorna. Cesta trvá přibližně 4 hodiny.

Místa, která musíte vidět: útes v Bonifaciu, historické centrum Ajaccio, rokle Georges de la Restonica, kaskády Anglais, hora Calanche

2. Sicílie

Romantické vesničky a pobřeží Sicílie můžete na motorce brázdit po celý rok. V zimě tu sice občas zaprší, ale celkově patří poloostrov k nejsušším územím Itálie. Průměrná teplota se na podzim a v zimě pohybuje kolem 15 °C. Na Sicílii je řada krásných silnic, šotolinových cest a především úchvatných výhledů na moře i hory.

Místa, která musíte vidět: město Palermo, Syrakusy, Etna, Údolí chrámů v Agrigentu

3. Mallorka

Dalším zajímavým Evropským místem k poježdění na motorce je Mallorka. Na podzim se tu dočkáte teplot 14 - 24 °C a v zimě v průměru 10 °C. Lákavé jsou vápencové útesy a pohoří Tramuntana, kudy se klikatí upravené silničky.

Nejlepší je si motorku půjčit přímo na místě a na Mallorku se dopravit letecky. Letenky lze sehnat už od 4 500 Kč a půjčení pořádné motorky vyjde cca na 60 - 100 eur na den. Cena se samozřejmě s počtem dnů snižuje.

Místa, která musíte vidět: centrum Palma de Mallorca, pohoří Tramuntana a statek La Granja, záliv Sa Calobra, výběžek Formentor

4. Turecko

O něco dobrodružnější výpravu můžete podniknout do Turecka, pokud svoji krásku naložíte do vlaku. Čeká vás nejen orientální atmosféra, ale i krásná příroda. Letních teplot se na podzim dočkáte na Turecké riviéře, kterou obklopuje Egejské moře společně s pohořím Taurus.

Místa, která musíte vidět: Kapadokie, národní park Köprülü.

5. Maroko

Turecku je svojí atmosférou a krásnými horami velice podobné Maroko, které ale zatím tak výrazně nezasáhl turistický ruch. Na podzim tu projedete krásné kaňony i pouště, a to jak na vlastní motorce, kterou si přivezete trajektem, nebo na půjčené. Vzhledem k terénu je enduro jasnou volbou. Příroda a podnebí v Maroku jsou velice zrádné, proto si před cestou důkladně prostudujte nejen počasí, ale i terén a nepřeceňujte své síly.

Místa, která musíte vidět: soutěska Todra, vodopády Ouzoud, Marrákeš

Ať už se podíváte na motorce kamkoliv, nezapomeňte si sjednat cestovní pojištění do zahraničí. Pojistka vás chrání nejen v případě nehody či zdravotních potíží, ale spadá sem též pojištění zavazadel, které vám mohou odcizit či poškodit například na trajektu, a odpovědnost za škodu na zdraví či majetku druhých osob. Online cestovní pojištění navíc umožňuje pohodlné sjednávání z domova a můžete získat i zajímavé slevy.


TOPlist