europ_asistance_2024



Tip na výlet: zajeďte si na Karlovický gastrofestival

Přemýšlíte, s jakým zajímavým programem spojit podzimní vyjížďku po Moravě? Zajeďte si do Velkých Karlovic, kde se o víkendu 7. a 8. října uskuteční již 9. ročník Karlovického gastrofestivalu – svátku všech milovníků dobrého jídla!

Akce se koná v 3,5 km dlouhém karlovickém údolí Léskové, kde si můžete celý den pochutnávat na nejrůznějších specialitách, které pro vás připraví kuchaři místních hospůdek a horských hotelů i jejich hosté. Motorku můžete pohodlně nechat na některém z připravených parkovišť a projít se údolím pěšky, nebo se popovézt vláčkem, koňským povozem a historickým autobusem.

Kromě ochutnávek vás opět čeká mezinárodní farmářský trh plný kvalitních produktů, soutěž o nejlepší frgál a nejlepší klobásu, řemeslný jarmark, posezení s muzikami nebo třeba kuchařské show, to vše uprostřed krásné přírody Beskyd.

Zajímavostí je frgálová manufaktura, v níž si můžete sami zkusit vyrobit valašský frgál.
Vstup na gastorfestival je tradičně zdarma.

Třešinkou na dortu budou oblíbené michelinské degustace ve Spa hotelu Lanterna. Každý rok pořadatelé zvou zajímavého hosta z řad držitelů michelinské hvězdy. Letos se přípravy menu ujme uznávaný šéfkuchař Toni Mörwald z Rakouska.

Zapište si do diáře a přijeďte si užít příjemný den (nebo celý víkend) ve společnosti dobrého jídla a pití uprostřed krásné přírody Beskyd.

7. – 8. 10. 2017 Velké Karlovice

  • Gastro tour - 3,5 km chutí a vůní
  • Mezinárodní farmářský trh
  • Frgálová manufaktura
  • Soutěž o nejlepší frgál
  • Soutěž o nejlepší klobásu
  • Řemesla * Muzika * Zábava pro děti
  • www.KarlovskyGastrofestival.cz

Tip: Ochutnejte menu připravené michelinským šéfkuchařem v zážitkové restauraci Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna.
HOST: Toni Mörwald (restaurant Le Ciel, Vídeň)
7. 10. Michelinská galavečeře
8. 10. Michelinský oběd
Zážitkové menu s top rakouskými víny!
www.lanterna.cz

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Související firma
  • Turistický resort Valachy Velké Karlovice

    se nachází v malebném údolí Léskové ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. Poloha v CHKO Beskydy z něj činí jedinečné místo, kde jsou dodnes samozřejmostí ovce na pastvinách, hluboké lesy, průzračně čisté bystřiny a neporušená příroda. K Valašsku neodmyslitelně patří krajové speciality – slivovice, ky...



TOPlist