gbox_leden



Tip na výlet: hotel Horal ve Velkých Karlovicích

Chystáte se vyjet do Beskyd? Objevili jsme pro vás místo, které rozhodně stojí za návštěvu.

Ať už potřebujete jen na chvíli spočinout a dát si něco dobrého k jídlu a pití, nebo hledáte také místo k přenocování s možností relaxace ve wellness centru s bazény a s bezpečným parkovištěm, zamiřte do wellness hotelu Horal ve Velkých Karlovicích.
Najdete ho na okraji Velkých Karlovic, vedle hlavní silnice směřující nejen na Slovensko, ale i do dalších oblastí Beskyd. Do půl hodiny cesty odtud je například Rožnov pod Radhoštěm s valašským skanzenem či horské středisko Pustevny.

Velkým lákadlem Horalu je prostorná venkovní grilovací terasa, na níž můžete spočinout v pohodlném křesílku a při ochutnávání valašských specialit se kochat výhledem do údolí. O víkendech se tu také griluje, v neděli od 12 do 16 hodin s cimbálovou muzikou. Každý týden se nabídka grilovaných specialit mění, pravidelně v ní ale nechybí steaky a ryby. Nenechte si ujít ani zdejší domácí limonády ve džbánku s příchutí bezinek, melounu a okurky, domácí dezerty nebo vynikající škrábanou zmrzlinu.
A pokud se rozhodnete zde také přenocovat, určitě vám přijde vhod krytý parkovací dům a komfortní ubytování s volným vstupem do Wellness Horal s termálními bazény. Najdete tu i saunový svět, kde si můžete dopřát sauny, parní lázeň, venkovní i vnitřní whirlpool a další terapie, exotické masáže s rodilými Thajkami, Srí Lančany a Filipínkami nebo saunové rituály. Žhavou novinkou těchto dnů jsou masáže s rodilými maséry z Bali a to včetně takzvané „masáže čtyř rukou“ či masáží pro páry.

U hotelu je i devítijamkové veřejné golfové hřiště, bowling či lanový park. A kdybyste chtěli vyzkoušet i jiný dvoukolový dopravní prostředek, než je váš vlastní stroj, můžete si půjčit segway a vyjet si do okolí po vytipovaných okružních trasách.
Speciální tip: Jen 3,5 km od Horalu najdete další vyhlášený Spa hotel Lanterna s vynikající gastronomií a komfortním L-Spa relaxačním centrem. Je vyhledávaným místem romantických a wellness pobytů. V srpnu můžete využít ve vybraných termínech last minute nabídky. Oba hotely jsou součástí rozsáhlého Resortu Valachy.
Nenechte si ujít:
  • V pátek a sobotu je restaurace s terasou hotelu Horal otevřena až do půlnoci.
  • Každou první sobotu v měsíci se ve Wellness Horal koná Saunová noc s prodlouženou otevírací dobou do půlnoci.
  • Poznačte si do diáře zajímavou akci ve Velkých Karlovicích: 4. – 6. 10. Karlovský gastrofestival

Více na www.horal-hotel.cz

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Související firma
  • Turistický resort Valachy Velké Karlovice

    se nachází v malebném údolí Léskové ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. Poloha v CHKO Beskydy z něj činí jedinečné místo, kde jsou dodnes samozřejmostí ovce na pastvinách, hluboké lesy, průzračně čisté bystřiny a neporušená příroda. K Valašsku neodmyslitelně patří krajové speciality – slivovice, ky...



TOPlist