reline_unor



Penzion FAN Karlovy Vary: oáza pro motorkáře

Možná si teď právě ťukáte na čelo a ptáte se, co má město kolonád, Becherovky, filmového festivalu a azbuky společného s motorkařením. Celkem nic, zato jeho okolí je na vyjížďky jako stvořené. Ať se vydáte na sever do Krušných hor, nebo na jih přes Slavkovký les, všude narazíte na spoustu zakroucených silnic a pěkných panoramat. A udělat si základnu přímo uprostřed takového ráje, to už není zas tak špatný nápad.

Kapitoly článku

Zvlášť když po celodením kroucení plynem rádi zajdete ještě někam za kulturou, na dobrou večeři nebo prostě jenom spláchnout prach z cest. Jasně, že zahánění hladu a žízně přímo z plechových - nebo v lepším případě skleněných - obalů někde na palouku pod hvězdami má také svoje kouzlo, ale ne každá duše je na takový styl relaxace dostatečně romantická.

Pokud jde o kulturu a všeobecně společenské vyžití, Karlovy Vary nabízí celou řadu možností. A nemyslete si, že se tu jinak než rusky nedomluvíte. Stačí se malým obloukem vyhnout lázeňské části, a najdete celou řadu stylových hospůdek a barů s čistě tuzemským menu, osazenstvem, obsluhou i cenami.

Totéž platí o penzionu FAN, kde vládne téměř rodinná atmosféra. My jsme si ho však vybrali za nocležiště hlavně proto, že tu k ubytování nabízí i bezpečné a bezplatné parkování pro motorky. K dispozici je i garáž, která bude dle slov provozovatelky co nejdříve čerstvě vymalovaná, ale uzamčený dvůr s kamerovým systémem ke klidnému spaní stačí bohatě.

Kvalita ubytování s rezervou splňuje standard deklarovaných třech hvězd. Dvoulůžkové pokoje jsou prostorné a útulné, sociálka čistá, a jako bonus malá kuchyňka pro ty, co si k večeři radši uvaří něco z vlastních zásob. Při lichém počtu lidí v partě není problém domluvit přistýlku, wifina a TV na pokoji jsou samozřejmostí.

Určitou výhodou je i poloha penzionu na severním okraji města, která mu dává snadnou dostupnost ze všech hlavních tahů. Na druhou stranu, procházka do centra zabere poctivých dvacet minut, a když se výlet za kulturou protáhne do pozdních hodin, je lepší si při návratu do penzionu vzít za stovku taxíka.

Než se ráno vydáte na další cestu (zkusit můžete třeba lázeňský okruh přes Františkovy-Konstantinovy-Mariánské lázně), personál vás ještě pohostí vydatnou snídaní. Tedy, pokud si za ní budete chtít připlatit. V ceně 1200 korun za dvoulůžkový pokoj v hlavní sezóně je totiž zahrnuto jenom ubytování.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 186 cm
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Body zájmu
  • Garnihotel-Penzion FAN ***

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):


TOPlist