reline_unor



Odvážná Slovenka vyrazila na cestu kolem světa

Říká vám něco jméno Katarína Vrábelová? Mělo by. Tahle mladá rodačka z Prešova má totiž pro strach uděláno. Právě v těchto dnech se sama vydává na čtrnáctiměsíční cestu, během které chce na BMW G650GS Sertao objet celou zeměkouli.

Všechno začalo téměř přesně před rokem. „Někdy kolem půlky března 2012 jsem se poprvé setkala s Igorem Brezovarem. Právě díky němu jsem se rozhodla vše vsadit na jednu kartu, obětovat svůj čas, prodat auto, opustit svůj malý obchod a jít naproti svému snu,“ vysvětluje své rozhodnutí sama Katarína, která před necelými dvěma měsíci oslavila své 24. narozeniny. Rok příprav jí utekl neuvěřitelně rychle. Bylo potřebné sehnat finance, vybavení, splnit množství byrokratických kritérií a samozřejmě trénovat, učit se a detailně plánovat cestu samotnou.
Nějaké zkušenosti se sólo cestováním už Katka má. „Před pár lety jsem byla 9 měsíců na takovém prvním adrenalinovém výletě. Tehdy jsem na skútru a motorce s malým obsahem přejela Thajsko, Laos, Vietnam a Bali. To se samozřejmě nedá porovnat s tím, co mě čeká nyní. Příprava na cestu okolo světa byla prací na plný úvazek. Bez obětavých přátel bych to jistě nezvládla,“ popisuje období před odjezdem.
Teď se konečně její sen začíná měnit v realitu. Mladá Slovenka vyráží na více než roční adrenalinovou jízdu v sedle svého BMW GS 650 Sertao. Během 14 měsíců má v plánu ujet přes 70 000 kilometrů a navštívit více než 39 států světa. „Jsem vzrušená a zároveň nervózní. Samozřejmě mám před cestou také velký respekt. Prošla jsme náročnou praktickou i teoretickou přípravou. Určitě ale nemohu porovnávat podmínky v dílně a fitness centru s tím, co mne čeká venku. Věřím ale v dobro v lidech a především v úspěšný návrat,“ vyjadřuje své pocity Katarína krátce před cestou.
Průběh jejího putování můžete sledovat prostřednictvím článků a videí na stránkách, které se právě dokončují. Pokud to okolnosti dovolí, najdete vybrané reportáže z Katčina velkého výletu přímo na tomto místě. Každopádně Katce přejeme za redakci šťastnou cestu a držíme všechny palce.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 186 cm
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (72x):


TOPlist