gbox_leden



Na výlet za dobrým jídlem: Horal Velké Karlovice

Chystáte se na výlet po Beskydech? Za návštěvu tady rozhodně stojí wellness hotel Horal ve Velkých Karlovicích. Skvělá valašská kuchyně, o víkendech grilované speciality na venkovní terase s pohodlným posezením a výhledem do údolí, k tomu komfortní ubytování, vyhlášené wellness centrum a kryté parkoviště – to je dost důvodů se na Horalu během cest na chvíli zastavit.

Hotel Horal najdete na kraji Velkých Karlovic, hned vedle hlavní silnice směřující nejen na Slovensko, ale i do dalších částí Beskyd. Do půl hodiny cesty odtud je například Rožnov pod Radhoštěm s valašským skanzenem, horské středisko Pustevny nebo Čeladná.
Velkým lákadlem Horalu je prostorná venkovní grilovací terasa, na níž můžete spočinout v pohodlné sedačce a při ochutnávání valašských specialit se kochat krásným výhledem do údolí. Kuchaři nabízejí vynikající speciality. Určitě ochutnejte zdejší vyhlášenou kyselici nebo speciality z jehněčího masa, domácí dezerty a chutnou škrábanou zmrzlinu.
Každý prázdninový víkend jsou navíc v nabídce grilované speciality. V neděli odpoledne vám k posezení u nich zahraje i cimbálová muzika.

Náš tip

Gurmánské loučení s létem v sobotu 30. srpna. Od 11 do 16 hodin můžete zakusit mořské ryby a plody, jejichž přípravu uvidíte na vlastní oči, ale také ochutnat vybraná vína, sýry a samozřejmě pravé valašské frgály. Ve frgálové manufaktuře si sami vyzkoušíte jejich výrobu a nebude chybět cimbálová muzika.

Pokud se rozhodnete na Horalu nejen posedět, ale také přenocovat, určitě vám přijde vhod krytý parkovací dům a komfortní ubytování, které zahrnuje snídani, večeři a volný vstup do Wellness Horal s termálními bazény či bohatou nabídkou masáží a saunových rituálů.
Speciální tip: Jen 3,5 km od Horalu najdete další vyhlášený Spa hotel Lanterna s vynikající gastronomií a komfortním L-Spa relaxačním centrem. Je vyhledávaným místem romantických a wellness pobytů. Oba hotely jsou součástí karlovického Resortu Valachy, který je známý nejen celoroční nabídkou relaxačních i rodinných pobytů, ale i pořádáním různých gastronomických či sportovních akcí.
Zapište si už nyní do diáře:
3. – 5. 10. 2014 – Karlovský gastrofestival
Tento tradiční svátek dobrého jídla a pití nabídne ochutnávky nejen valašských specialit místních i hostujících regionálních hospod a restaurací, ale také vyhlášený farmářský trh, kuchařské show, frgálovou manufakturu a tradiční soutěž frgálů, posezení s živou muzikou a dalšími programy. Vstup je zdarma.
Více na www.horal-hotel.cz

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)



TOPlist