reline_unor



Motorkářský průvodce po Rumunsku právě vychází

Rumunsko je díky rozmanité kvalitě cest oblíbenou destinací pro majitele cestovních endur, a benevolence tamních ochranářů přírody zase přitahuje jezdce na lehkých soutěžních motocyklech. Některé úseky a oblasti - jako například Fagaraš či Banát - už jsou mezi našinci notoricky známé, spousta míst ale stále zůstává českým motorkářem nezmapovaná. Tedy zůstávala, dokud to nezměnil nový Průvodce.

Důležitá otázka, která vás u cestovního průvodce nejspíš napadne, je kdo ho psal. Autoři motorkářského průvodce po Rumunsku jsou z těch nejpovolanějších - jedná se o dva rumunské nadšence do turistiky všeho druhu, kteří celé pohoří Apuseni (tomu je věnovaný první díl průvodce) nejdřív prošli pěšky, a mohli tak poznat všechny jeho krásy do detailu. Díky tomu je knížka, která u nás vychází samozřejmě v českém překladu, plná upoutávek na zajímavá místa. Publikace je podle váhy a tloušťky vytištěna na velmi kvalitním papíru, který jistě snese nejednu dobrodružnou situaci, o které v Rumunsku jistě není nouze.

A proč si autoři na začátek vybrali zrovna pohoří Apuseni? Tato část Karpat je díky své malé nadmořské výšce nejvíc osídlená a má i nejhustší síť cest - většinou nezpevněných, a pro endura tím pádem naprosto ideálních. Nebylo tedy těžké sestavit dostatek různě dlouhých a různě náročných motorkářských tras, aby to vydalo na dvousetsránkovou publikaci. Její první polovinu tvoří čistě mapová část, na dalších stránkách jsou pak popsány jednotlivé okruhy.  Turistická mapa v měřítku 1:80 000 je dostatečně podrobná na to, aby se v ní dala najít každá lesní pěšina - ty jsou totiž často součástí náročnějších tras. 

V nabídce 27 okruhů jsou jak jednodušší, 100% asfaltové trasy, které zvládne i silniční motorka, tak i speciální soft-enduro a adventure cesty.  Informace o náročnosti (terénní i časové) a kilometrové délce trasy jsou vždy uvedeny v úvodu každého okruhu, včetně procentuálního poměru asfaltu, nezpevněných a prašných cest. Následuje podrobný textový popis cesty, doplněný infoboxem o zajímavostech na trase. V závěrečném rejstříku pak najdete přehled tipů na ubytování včetně kontaktních údajů. Jako bonus k zakoupenému průvodci získáte kód pro stažení všech tras v elektronické podobě, které pak snadno přehrajete do navigace. 499 korun za jeden výtisk tak vypadá jako přiměřená cena.

Publikaci si můžete objednat od Motoroute přes formulář níže

Objednejte od MotoRoute

Motorkářský průvodce po Rumunsku I

Silnice, šotoliny, vše pouze v pohoří Apuseni - západní Karpaty.

499Kč
Kusů:




Informace o redaktorovi

Petr Poduška (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 186 cm

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):


TOPlist