reline_unor



Letošní GS Trophy také s českou účastí!

Devátý ročník velké soutěže pořádané německou značkou BMW, oblíbená GS Trophy, se kvapem blíží, začne v září v africké Namibii. A my v ní budeme opět po dlouhých osmi letech svého zástupce! Či vlastně spíše zástupkyni – Annu Cardovou.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Moc dobře to tehdy v Mnichově vymysleli – co lépe udělat pro propagaci svých produktů, než na nich uspořádat soutěž? Ale ne závody na čas v krutopřísném terénu pro závodníky, k tomu se žádné GS přímo nehodí, nýbrž pěkně nějaký ten terén, něco asfaltu, spoustu přidružených výzev, které ukáží týmového ducha a schopnosti improvizovat, prostě takové koncentrované dobrodružství, které se ale jede „na body“ v týmech. Poprvé se GS Trophy uskutečnila v roce 2008 v Tunisku a byla to taková skromná soutěž pro pár týmů z těch největších trhů. Od té doby se GS Trophy konala každé dva roky (dokonce i za Covidu), a to všude po světě, byly tady obě Ameriky, Asie, Oceánie a nyní se GS Trophy vrací do Afriky, ovšem rozrostlá do mnohonásobné velikosti. V letošním ročníku bude startovat už 22 týmů! Je to ale trochu taková bramboračka, protože 15 týmů bude čistě národních (resp. regionálních), a to mužských tříčlenných, jak tomu bylo od začátku, a k nim tentokráte přibude jeden tým mezinárodní ve složení Rakušan, Ukrajinec a Polák. Vedle mužských týmů bude stát šest (!) týmů dámských, ovšem ty jsou pouze dvoučlenné. Takhle to bylo už při minulém ročníku v roce 2020 v Albánii, předtím byl nejprve jeden a potom dva tříčlenné holčičí týmy, které jely dohromady s hochy. Tedy ne že by tentokráte holky dostaly jinou trasu, úkoly budou úplně stejné, ale hodnocení je už podruhé zvlášť.

A právě v jednom z šestice dámských týmů budeme mít svoje želízko v ohni! Po Karlu Řeháčkovi (Kanada 2016, vítězství) a Honzovi Žlábkovi (Thajsko 2018, 4. místo), kteří jeli s Poláky v týmu střední a východní Evropy, se GS Trophy za Českou republiku zúčastní Anna Cardová. Že vám to jméno něco říká? No aby ne, manželé Cardovi stojí za Motoškolou Přijďte se projet, jež je v oficiálním partnerském svazku s českým zastoupením BMW Motorrad, a Anička v ní působí jako zkušená instruktorka. Tahle holka fakt umí jezdit. A prokázala to loni při BMW Motorrad Days v Berlíně, odkud se dokázala kvalifikovat do mezinárodního rozstřelu 14 ženských týmů, který se konal v lednu ve španělské Málaze. Do GS Trophy postupovalo těch zmíněných šest a Anička spolu s Polkou Malgorzatou Jakubiak se v silné konkurenci dokázaly prosadit. V Namibii pojedou proti holkám z Nizozemska, Francie, Německa, Japonska a Jižní Korey, tak držte palce. Pokud byste se Aničky chtěli na něco ohledně GS Trophy zeptat, budete mít možnost. České zastoupení BMW Motorrad s ní na svém youtubovém kanálu přinese online živý rozhovor ve čtvrtek 22. srpna ve 13:00. Tak si to zapište do kalendářů!

Informace o redaktorovi

Jan Rameš (Odebírat články autora) - Výška redaktora: 174 cm

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist