europ_asistance_2024



Expedice Titicaca na odjezdu

Ondra Veselý, 22letý absolvent Jedličkova ústavu, člen občanského sdružení MC Outdoors Riders, se rozhodl navázat na úspěchy svých předchůdců Jany Fesslové (expedice Blue Land 2009 – 2300 km indickým Himálajem, průjezd sedla Khardung La – 5606 m.n.m.) a Zdeňka Krupičky ( 10 000 km Sidecar Ride 2008 do Casablanky), a v pondělí 16.8.2010 se vydává na sajdkárovou expedici Titicaca 2010 do jižní Ameriky.

Průvodcem Ondrovi a řidičem sajdkáry bude Radek Kriegler, organizátor 5-ti letého projektu vozíčkářských expedic na 5 kontinentů a nositel myšlenky založení moto muzea s cestovatelským klubem pro handicapované motorkáře. Posádku čeká 2800 km v náročných terénech Andských velehor, výchozím místem bude Arequipa v Peru, prvním cílem jezero Titicaca. Poté se přesunou do Bolívie, navštíví město v kráteru sopky La Paz a vydají se na nebezpečnou silnici smrti z La Pazu do Coroica.
Po projetí peruánského Altiplana je čeká návštěva inckých památek v Cuzcu, Ollantaytambu a mekka všech jihoamerických cestovatelů – Machu Picchu. Na cestě zpět do Arequipy čeká cestovatele opět průjezd přes Andy a návštěva nejhlubšího kaňonu na zemi Colca, kde je možné sledovat jihoamerické kondory. Ondra Veselý a Radek Kriegler plánují se sajdkárou navštívit vesnici Pukamarka, kde aktivně pracuje Nadace Inka Peru paní Dr. Vilímkové. Mediální podpora této nadace je i humanitárním aspektem celé expedice.

Přijďte také popřát Ondrovi šťastnou cestu na tiskovou konferenci dne 16.8. 2010 v 10 hod., která se bude konat ve vestibulu Úřadu městské části Praha 6, Čs. Armády 23, 160 00 Praha 6 nedaleko stanice metra Dejvická. Ve vestibulu bude také vystaven prototyp sajdkárového cestovatelského speciálu BMW R1100S se sajdkárou Velorex 562 a ručním řazením pro vozíčkáře KLIKTRONIK, který připravila brněnská firma Auto Doležal Šlapanice pro handicapované motorkáře. Motocykl i sajdkáru dali k dispozici k zapůjčování Radek a Bára Krieglerovi, zakladatelé sdružení, KLIKTRONIK sponzoruje společnost ASTORIE a.s. - hlavní partner sdružení.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):


TOPlist