gbox_leden



Expedice Titicaca 2010

Třítýdenní expedice z peruánské Areguipy začne 9.8.2010. Trasa nás zavede do nejkrásnějších partií peruánských a bolívijských And. Navštívíme světoznámá místa jako Machu Picchu, jezero Titicaca, projedeme se po solných jezerech i panamerickou pobřežní silnicí. Expedice dokonale prověří schopnosti všech zúčastněných. Expedici pojedeme na zapůjčených motocyklech typu Kawasaki KLR 650.

Expedici pořádá MC Outdoors Agency, pronájem motocyklu a doprovodného jeepu bude zajištěn Larsem Caldenhovenem z motorkářské cestovky PERU MOTORS a filmový materiál zpracuje Shooting Eye.
Cena expedice Titicaca je stanovena na 4980 USD. V ceně je zahrnut Váš příspěvek na organizaci expedice pro handicapovaného vozíčkáře a náklady na půjčovné motocyklu, letenka, bed and breakfast hotely a doprovodné vozidlo s průvodcem v Peru, Chile a Bolívii. MC Outdoors Agency tuto akci organizuje non profit – Vámi investované prostředky budou po uhrazení nákladů na Vaši expedici (Peru Motors 2950 USD, letenka 24 900 CZK) poukázány na sbírkový účet sdružení MC Outdoors Riders (cca 10 000 CZK), ze kterého se bude hradit jízda handicapovanému účastníkovi.
Odměnou účastníkům bude kromě zážitků a dobrého pocitu, že pomohli projektu s dobrým srdcem, také prezentace jejich příspěvků v rámci hodinového dokumentu o této expedici a o činnosti našeho občanského sdružení, který bude natáčen kanadskou společností Shooting Eye profesionálním producentským týmem v koprodukci s evropskými partnery.
Na výstavách Motosalon v Brně a Motocykl v Praze proběhlo představení účastníků expedice Titicaca 2010, promítali jsme film BLUE LAND a setkali se s účastnicí předchozích výbrav Janou Fesslovou. Z celkového počtu 6 handicapovaných uchazečů pro Titicacu 2010 byli vybráni dva:
  • Rosťa Vyhnálek - Praha (účastník)
  • Ondra Veselý - Liberec (náhradník)
Rosťa Vyhnálek se zúčastní jihoamerického dobrodružství v termínu srpen 2010, řidič sajdkáry bude Radek Kriegler. Podrobné informace najdete na webu MC Outdoors Agency.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):


TOPlist