Tedy jak máte rádi/y steak? Rare, medium, well done? Z jakého masa? Co k němu?
Díky tomuto vláknu jsem udělat v oblasti steaků obrovský pokrok. Steaky už nedělám ve friťáku, ale na pořádně steakové pánvi a dávám si hezky záležet. Taky jsem zjistil, že docela dobré maso na steaky prodávají v Makru, tak už nejsem odkázán jen na roštěnou. Obzvláště jsem si oblíbil rib eye, protože je šťavnatější. A taky je asi o pajsku na kile levnější, a to potěší :o)
Na druhou stranu T-bone stojí v tom Makru asi 500 kč za kilo, a to nepotěší...
Naposledy editováno 03.02.2010 20:00:57
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky
Další věc je třeba ta svíčková - svíčkovou já rád - ale ne jako maso na steaky. Podle mě je to jak škoda svíčkové tak škoda steaku. Ze svíčkové třeba nějaké minutkové medailonky apod. Steak by měl být takový trošku divoký, klidně i lehce houževnatý, rozhodně ne jako "dortíček", jak psal Rydlas (ale samo, kdo to tak má rád, tak ať mu slouží ). Ale když bych si dal k tomu svíčkovém steaku nějaké chuťově výraznější červené víno (což já rád), tak už vůbec neucítím chuť toho masa.
Repulsion>zelda>To máš tak - jak už i tady zaznělo - někdo říká, že pravý steak je jedině na dřevěném uhlí, protože do sebe natáhne tu vůni. Někdo preferuje rozpálený plech, někdo jiný lávový kameň atd. Já mám rád všechny typy, a přesto nevidím důvod fritovaný steak zatracovat. Prostě si v létě dopřeju ten grilovaný, v hospodě, kde maj, ten "lávový" nebo "plechový" a doma fritovaný. Chuť je jiná, ale pořád velmi dobrá
Další věc je třeba ta svíčková - svíčkovou já rád - ale ne jako maso na steaky. Podle mě je to jak škoda svíčkové tak škoda steaku. Ze svíčkové třeba nějaké minutkové medailonky apod. Steak by měl být takový trošku divoký, klidně i lehce houževnatý, rozhodně ne jako "dortíček", jak psal Rydlas (ale samo, kdo to tak má rád, tak ať mu slouží ). Ale když bych si dal k tomu svíčkovém steaku nějaké chuťově výraznější červené víno (což já rád), tak už vůbec neucítím chuť toho masa.
Božoléééé