bmw_r1300gs_cartec





Téma: Jak na steaky
 
23.10.2009 v 17:13
Už tady bylo hodně vláken, ale myslím, že vlákno o steacích tady chybí. Přitom je to, jak mi jistě dáte za pravdu, téma pro motorkáře stěžejní.

Tedy jak máte rádi/y steak? Rare, medium, well done? Z jakého masa? Co k němu?

Díky tomuto vláknu jsem udělat v oblasti steaků obrovský pokrok. Steaky už nedělám ve friťáku, ale na pořádně steakové pánvi a dávám si hezky záležet. Taky jsem zjistil, že docela dobré maso na steaky prodávají v Makru, tak už nejsem odkázán jen na roštěnou. Obzvláště jsem si oblíbil rib eye, protože je šťavnatější. A taky je asi o pajsku na kile levnější, a to potěší :o)

Na druhou stranu T-bone stojí v tom Makru asi 500 kč za kilo, a to nepotěší...

Naposledy editováno 03.02.2010 20:00:57

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky

23.10.2009 v 23:22 | Nahoru | #1
zelda>To máš tak - jak už i tady zaznělo - někdo říká, že pravý steak je jedině na dřevěném uhlí, protože do sebe natáhne tu vůni. Někdo preferuje rozpálený plech, někdo jiný lávový kameň atd. Já mám rád všechny typy, a přesto nevidím důvod fritovaný steak zatracovat. Prostě si v létě dopřeju ten grilovaný, v hospodě, kde maj, ten "lávový" nebo "plechový" a doma fritovaný. Chuť je jiná, ale pořád velmi dobrá

Další věc je třeba ta svíčková - svíčkovou já rád - ale ne jako maso na steaky. Podle mě je to jak škoda svíčkové tak škoda steaku. Ze svíčkové třeba nějaké minutkové medailonky apod. Steak by měl být takový trošku divoký, klidně i lehce houževnatý, rozhodně ne jako "dortíček", jak psal Rydlas (ale samo, kdo to tak má rád, tak ať mu slouží ). Ale když bych si dal k tomu svíčkovém steaku nějaké chuťově výraznější červené víno (což já rád), tak už vůbec neucítím chuť toho masa.

(reakce na) Jak na steaky

23.10.2009 v 23:32 | Nahoru | #2

Repulsion>zelda>To máš tak - jak už i tady zaznělo - někdo říká, že pravý steak je jedině na dřevěném uhlí, protože do sebe natáhne tu vůni. Někdo preferuje rozpálený plech, někdo jiný lávový kameň atd. Já mám rád všechny typy, a přesto nevidím důvod fritovaný steak zatracovat. Prostě si v létě dopřeju ten grilovaný, v hospodě, kde maj, ten "lávový" nebo "plechový" a doma fritovaný. Chuť je jiná, ale pořád velmi dobrá

Další věc je třeba ta svíčková - svíčkovou já rád - ale ne jako maso na steaky. Podle mě je to jak škoda svíčkové tak škoda steaku. Ze svíčkové třeba nějaké minutkové medailonky apod. Steak by měl být takový trošku divoký, klidně i lehce houževnatý, rozhodně ne jako "dortíček", jak psal Rydlas (ale samo, kdo to tak má rád, tak ať mu slouží ). Ale když bych si dal k tomu svíčkovém steaku nějaké chuťově výraznější červené víno (což já rád), tak už vůbec neucítím chuť toho masa.



Božoléééé

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky

23.10.2009 v 23:32 | Nahoru | #3
Repulsion> máš pravdu, steak by měl být takový energický, možná trošku excentrický ale hlavně SEXY! a dá se udělat jak z kýty (rumpsteak), tak z roštěné či svíčkové. Ale nikdy by to nemělo být jenom opečené maso. Vždy by tam mělo být něco navíc, omáčka, šťáva, nebo jiný doplněk. Jedině tak je z toho ten správný zažitek. Pokud si chceš doma dělat bifteky ve friťáku, dělej si je, nic proti tomu, jenom to potom není biftek, to maso tím ztratí to nejlepší. A ke svíčkové pokud si dáš nějaké ,,agresivnější" víno, vždy budeš cítit maso - jen je potřeba se naučit správnou techniku jak z každého kousku masa ucítit tu nejlepší chuť a správně zvolené víno podtrhne chuť masa..
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist