globalmoto_duben_nolan





Téma: Jak na steaky
 
23.10.2009 v 17:13
Už tady bylo hodně vláken, ale myslím, že vlákno o steacích tady chybí. Přitom je to, jak mi jistě dáte za pravdu, téma pro motorkáře stěžejní.

Tedy jak máte rádi/y steak? Rare, medium, well done? Z jakého masa? Co k němu?

Díky tomuto vláknu jsem udělat v oblasti steaků obrovský pokrok. Steaky už nedělám ve friťáku, ale na pořádně steakové pánvi a dávám si hezky záležet. Taky jsem zjistil, že docela dobré maso na steaky prodávají v Makru, tak už nejsem odkázán jen na roštěnou. Obzvláště jsem si oblíbil rib eye, protože je šťavnatější. A taky je asi o pajsku na kile levnější, a to potěší :o)

Na druhou stranu T-bone stojí v tom Makru asi 500 kč za kilo, a to nepotěší...

Naposledy editováno 03.02.2010 20:00:57

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky

23.10.2009 v 23:00 | Nahoru | #1
zelda> Jenže z friťáku ti maso prakticky žádný tuk nenasaje. Rychle se zatáhne, takže ani nic nevyteče. Olej zde funguje víceméně pouze jako přenašeč tepla. Prostě ten steak je z něj vynikající - a nemusím ho šoupat do trouby apod. Další výhodou friťáku je, že v něm uděláš výborný steak třeba právě z toho plecka - a chuťově o hodně bohatší než z té svíčkové nebo roštěnce.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky

23.10.2009 v 23:03 | Nahoru | #2

Repulsion>zelda> Jenže z friťáku ti maso prakticky žádný tuk nenasaje. Rychle se zatáhne, takže ani nic nevyteče. Olej zde funguje víceméně pouze jako přenašeč tepla. Prostě ten steak je z něj vynikající - a nemusím ho šoupat do trouby apod. Další výhodou friťáku je, že v něm uděláš výborný steak třeba právě z toho plecka - a chuťově o hodně bohatší než z té svíčkové nebo roštěnce.



Takový nízký roštěnec nebo vrchní šál mají něco do sebe!Svíčková je drahá,tu jen vyjímečně

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky

23.10.2009 v 23:06 | Nahoru | #3
Repulsion> Pokud steak smažíš v oleji, nasaje ti trošku oleje do sebe, což změní chuť. A je jedno jestli je ten olej čerstvý nebo jak říkáš ,,třikrát otočený". V žádném případě to neber jako že se s tebou chci hádat nebo tak, jen diskutujeme. Snažím se ti to nastínit z profesionálního hlediska včetně objasnění proč to tak je. Pokud ti chutnají steaky z frity, je to tvoje věc a nikdo ti nemůže bránit. A piš si, že i do frity něco vyteče - i pokud ho, jak říkáš, rychle zatáhneš, VŽDY a téměr u všech druhů tepelných úprav nějaká šťáva vyteče (proč myslíš, že olej jakmile tam vložíš steak začne bublat a možná i lehce prskat? Právě proto, že z masa odcháží šťáva - sice málo, ale je to tak..
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist