Tedy jak máte rádi/y steak? Rare, medium, well done? Z jakého masa? Co k němu?
Díky tomuto vláknu jsem udělat v oblasti steaků obrovský pokrok. Steaky už nedělám ve friťáku, ale na pořádně steakové pánvi a dávám si hezky záležet. Taky jsem zjistil, že docela dobré maso na steaky prodávají v Makru, tak už nejsem odkázán jen na roštěnou. Obzvláště jsem si oblíbil rib eye, protože je šťavnatější. A taky je asi o pajsku na kile levnější, a to potěší :o)
Na druhou stranu T-bone stojí v tom Makru asi 500 kč za kilo, a to nepotěší...
Naposledy editováno 03.02.2010 20:00:57
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky
Repulsion>zelda> Jenže z friťáku ti maso prakticky žádný tuk nenasaje. Rychle se zatáhne, takže ani nic nevyteče. Olej zde funguje víceméně pouze jako přenašeč tepla. Prostě ten steak je z něj vynikající - a nemusím ho šoupat do trouby apod. Další výhodou friťáku je, že v něm uděláš výborný steak třeba právě z toho plecka - a chuťově o hodně bohatší než z té svíčkové nebo roštěnce.
Takový nízký roštěnec nebo vrchní šál mají něco do sebe!Svíčková je drahá,tu jen vyjímečně