Tedy jak máte rádi/y steak? Rare, medium, well done? Z jakého masa? Co k němu?
Díky tomuto vláknu jsem udělat v oblasti steaků obrovský pokrok. Steaky už nedělám ve friťáku, ale na pořádně steakové pánvi a dávám si hezky záležet. Taky jsem zjistil, že docela dobré maso na steaky prodávají v Makru, tak už nejsem odkázán jen na roštěnou. Obzvláště jsem si oblíbil rib eye, protože je šťavnatější. A taky je asi o pajsku na kile levnější, a to potěší :o)
Na druhou stranu T-bone stojí v tom Makru asi 500 kč za kilo, a to nepotěší...
Naposledy editováno 03.02.2010 20:00:57
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky
zelda>Vojczech> Teploměr není potřeba, nejvíc potřebné jsou zkušenosti, ale naprosto chápu že v ,,domácích" podmínkách to trva dýl než v restauraci, kde těch steaků za večer uděláš 50..trik s palcem a prstama (pokud teda myslíme ten samý, kdy máš ruku sevřenou v pěst) je výborná pomucka a kolikrát ji vidívám i u profi kuchařů když si nejsou jistí..
Ne,pěst ne-dotýkáš se palcem a jednotlivými prsty a čím dál jsi k malíčku-tím je bříško palce u kloubu na dlani tvrdší.Dle toho určuješ propečenost steaku.