bmw_r1300gs_cartec





Téma: Jak na steaky
 
23.10.2009 v 17:13
Už tady bylo hodně vláken, ale myslím, že vlákno o steacích tady chybí. Přitom je to, jak mi jistě dáte za pravdu, téma pro motorkáře stěžejní.

Tedy jak máte rádi/y steak? Rare, medium, well done? Z jakého masa? Co k němu?

Díky tomuto vláknu jsem udělat v oblasti steaků obrovský pokrok. Steaky už nedělám ve friťáku, ale na pořádně steakové pánvi a dávám si hezky záležet. Taky jsem zjistil, že docela dobré maso na steaky prodávají v Makru, tak už nejsem odkázán jen na roštěnou. Obzvláště jsem si oblíbil rib eye, protože je šťavnatější. A taky je asi o pajsku na kile levnější, a to potěší :o)

Na druhou stranu T-bone stojí v tom Makru asi 500 kč za kilo, a to nepotěší...

Naposledy editováno 03.02.2010 20:00:57

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky

23.10.2009 v 22:58 | Nahoru | #1

zelda>Vojczech> Teploměr není potřeba, nejvíc potřebné jsou zkušenosti, ale naprosto chápu že v ,,domácích" podmínkách to trva dýl než v restauraci, kde těch steaků za večer uděláš 50..trik s palcem a prstama (pokud teda myslíme ten samý, kdy máš ruku sevřenou v pěst) je výborná pomucka a kolikrát ji vidívám i u profi kuchařů když si nejsou jistí..



Ne,pěst ne-dotýkáš se palcem a jednotlivými prsty a čím dál jsi k malíčku-tím je bříško palce u kloubu na dlani tvrdší.Dle toho určuješ propečenost steaku.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jak na steaky

23.10.2009 v 23:01 | Nahoru | #2
Vojczech> já znám trošku jinou - rucu sevřeš lehce v pěst (nezatínáš). Jak je u palce z vnitřní strany takový ten malý sval tak to zhruba odpovídá ,,rare", když se přiblížíš ke kosti co je u palce tak ,,medium" a a z vrchni strany, kdy tu kost jakoby ,,prejdeš" je to ,,well done"
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist