letos se urodilo spousta ovoce, švestky, jablíčka, špendlíky, meruňky ...
Chci koupit nějaký sud na kvas. Myslíte, že je vhodný plastový sud ?
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kvas na vypálení
Stanley78 píše: ze 100lt kvasu mel 6.5lt 47%, po druhe destilaci 3lt 68%. kdyby dal cukr normalne, tak ma 10%.
??? nic ve zlem, ale to nedava racionalni smysl, oprav to do nejake srozumitelne formy..
jakoze + 10% tzn 3,3litru nebo ze ma 3 litry 78% vol, nebo jak jako ?
Johny> no tak to snad chape kazdej kdo ma zakladku, zejo, cukry jsou to co úpomoci kvasinek premenuje na alkohol (neprekvapive maji cukry i alkoholy i stejnou skupinu OH), takze logicky vic cukru = vic alkoholu.. na to neni potreba doktorat z chem.tech. ..otazka je pak ale jakyho alkoholu, kdyz to ma bejt slivovice ceka se ze v to bude fruktoza a aromaty ze svestek, kdyz tuzemak, tak skrob z brambor a mravencan ethylnatej, a kdyz conkinova palenka tak hovna se sacharozou.. jasne ze dkyz vezmes cistej EtOH v p.a. kvalite a domichas do nej nejaky "chemicky svestky"(nevim jakej ester ci smes esteru se pouziva na chut "svestky", to si vygoogli) ze to 95% lidi nepozna a kdyz to naredis na >80vol. tak do toho nemusis pridavat uz prakticky vubec nic
Naposledy editováno 04.09.2021 21:47:39
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kvas na vypálení
Ty 2kg cukru na 120 becku nepozná nikdo a lihovost i výtěžnost poskočí "zadarmo" nahoru a výslednou pálenku se podaří udržet i po případném rozředění "na chuť" nad 50%, což lze považovat za skutečný destilát