2 reakcí na tento příspěvek Jindřichův hradec
3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jindřichův hradec
1) Karlovy Vary, promenáda, historické centrum. Mekáč narvanej, kousek vedle úžasná mexická restaurace s nabídkou poledního menu kolem 100 Kč; výborný gurmánský zážitek, ale restaurace téměř bez lidí. Za rohem lidová jídelna, menu kolem 60 - 100 Kč. Okusil jsem gulášek, manželka kuřízek - bez výhrad. Všude čisto, obsluha za pultem usměvavá a vstřícná; jídelna zela prázdnotou. Proč? Co v tom je?
2) Itálie, Rimini. Mekáč v centru narvanej, všude kolem milion restaurací nabízejích nepřeberné množství pizz, těstovin, mořských potvor s cenama od 5 Eur za jídlo. Restaurace obsazené tak z třetiny, Mekáč narvanej. Opakující se otázka - proč?
3) Francie, Paříž (to teda není zážitek z posledních týdnů). Vylezu ráno na ulici, že si skočím přes silnici do místní pekárny pro pečivo, hned vedle řezník, koupím i šunku. Snídaně za pár Eur, dokonale jsem si pochutnal na čerstvých místních produktech. Krámky liduprázdné, na rohu Mekáč a v něm narváno lidmi ládujícími se minisnídaněmi. Proč?
Osobně jsem názoru, že rád ochtunám místní pokrmy v místních hospodách a restauracích (popř. v restauracích něčím pro mě ojedinělých). Ale nikdy by mě nenapdlo, zajít třeba v Itálii, Francii, atd. do Mekáče. V čem je tak super a vyjímečný? Tím se nenavážím do tebe, neber to osobně. Spíš mi to připomněla ta fotka. Tohle téma je s gatronomií spojené, tak se to mé zamyšlení sem třeba i hodí.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jindřichův hradec
Pumpido píše: Selkousi , ja jsem rekl , ze do praheeee neprijedu ???
Prijedu , ale az me se bude chtit ....
No....loni se Ti chtělo dvakrát