globalmoto_kveten





Téma: Houby a houbaři
 
9.5.2013 v 10:37
Tak všichni co vás mykologická problematika zajímá sem. Diskuse o tom co kde roste, co jste našli, určování atd. Nejvíce vítány fotky vlastních úlovků

A na úvod dám svůj první letošní zářez - ucháč obecný, Krušné hory, 6.5.2013







1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Houby a houbaři

30.9.2017 v 21:16 | Nahoru | #1

Kocandak píše: Byl jsem minulej týden v takovým nic moc lesíku a klasika, spousta bedlí, našel jsem i docela dost žampionů a pak dva jelení jazyky...dneska jsem bohužel v jobu, jinak bych zašel do kloudnějšího lesa.

Ale mám otázku k těm žampionům, měl jsem jeden kus a byl chutnej. Ty ostatní chutnali tak chemicky divně a po usmažení byli vevnitř do černa. Pak jsem čichal i k těm co zbyly a nevoněly, ale byly taky cítit lehce takovým smradem. Normálně jsem nikdy žampiony nesbíral (strach ze záměny), tentokrát jsem to risknul a moc dobře to nedopadlo Všechny jsem sebral na jednom fleku.



Asi žampion zápašný. Nejedlý až mírně jedovatý.
E: Smrdí po karbonu.

Naposledy editováno 30.09.2017 21:16:54

3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Houby a houbaři

30.9.2017 v 21:42 | Nahoru | #2

FILODENDRON píše: Asi žampion zápašný. Nejedlý až mírně jedovatý.
E: Smrdí po karbonu.


karbolu, ale to je jedno
Prostě hnusně chemicky, jako dezinfekce, přesmažením se to nezmění, teď docela rostou... navíc silně žloutnou, nejvíce na spodu třeně, po poranění.Stačí poškrábat nehtem, když rychle a výrazně žloutnou, lepší vyhodit
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist