globalmoto_kveten





Téma: Houby a houbaři
 
9.5.2013 v 10:37
Tak všichni co vás mykologická problematika zajímá sem. Diskuse o tom co kde roste, co jste našli, určování atd. Nejvíce vítány fotky vlastních úlovků

A na úvod dám svůj první letošní zářez - ucháč obecný, Krušné hory, 6.5.2013







3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Houby a houbaři

30.9.2017 v 21:42 | Nahoru | #1

FILODENDRON píše: Asi žampion zápašný. Nejedlý až mírně jedovatý.
E: Smrdí po karbonu.


karbolu, ale to je jedno
Prostě hnusně chemicky, jako dezinfekce, přesmažením se to nezmění, teď docela rostou... navíc silně žloutnou, nejvíce na spodu třeně, po poranění.Stačí poškrábat nehtem, když rychle a výrazně žloutnou, lepší vyhodit

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Houby a houbaři

30.9.2017 v 21:48 | Nahoru | #2
Dr.Houba> Houbo vcera byl nejaky tvuj kolega ve vsechnoparty a rikal ze pro houbu je nejlepsi ji rozkoupnout do dalky

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Houby a houbaři

30.9.2017 v 21:54 | Nahoru | #3
Dr.Houba> Já jsem právě četl toto:

Pečárka zápašná bývá zaměňována za jedlé žloutnoucí pečárky, jako jsou např. pečárka ovčí (Agaricus arvensis), pečárka hajní či lesomilná (Agaricus silvicola), pečárka hlíznatá či uťatohlíznatá (Agaricus essettei). Všechny jedlé žloutnoucí pečárky voní příjemně po anýzu nebo hořkých mandlích, žloutnou pomaleji a ne tak sytě chromově, navíc žlutá barva na poraněných místech vytrvá i po delší době, neodbarvuje se do hněda či do ztracena.

A ty moje žampiony zežloutly a žlutý taky zůstaly, čili jsem si naivně myslel, že jsem ze hry vyřadil pečárku zápašnou. Poznal bych to fakt jedině podle čichu...

(reakce na) Houby a houbaři

30.9.2017 v 23:26 | Nahoru | #4

Dr.Houba píše: karbolu, ale to je jedno



Díky. Spletl jsem si pojem s průjmem.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist