1 reakcí na tento příspěvek Houby a houbaři
1 reakcí na tento příspěvek Houby a houbaři
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Houby a houbaři
rak. píše: no totok ..? snazi se nas nahodne sberace vydesit a vyhnat z lesa?
Baier se pár let zpátky zbláznil, ale blbý je, že novinářům to zatím nikdo neřekl
1 reakcí na tento příspěvek Houby a houbaři
Bedlám vyrostlým za zahrádkářskou kolonií třeba na kompostu se také vyhýbejte jako čert kříži. Nasaje do sebe všechny chemikálie z hnojiv a způsobí přinejmenším zažívací obtíže z mírné otravy. Potvrzuje se tak fakt, že do huby se snadno ukládají toxické látky z půdy včetně těžkých kovů.
No "blik", sódružko redaktizátorko... zasloužíte metál za objev emériky. Nebo ne, když neumíte psát. No doprdele... když si vzpomenu, jak jsem na chatě cáral necelý půlhektar lesa hodinu, abych sesbíral tu kopici babek, co v tom cípu rostla a že jich byl plný košík... jaktože himbajsšuviks - nemám slinivku rozežranou na cimprcampr?
Ale vzpomínám na sousedku, co přestala sbírat růžovky, poněvadž se prý jimi nějaký mykolog otrávil. Jenže už jí jaksi uniklo, že ten chlap houbu našel někde na nádraží - a to je pak jasné, že do sebe musela nacucat čertvíjaké sajrajty, nebo možná vlivem chemikálií i zmutovat na jedovatou (pokud tedy tento princip je u hub možný, váhám nad tím).
Pro jistotu bychom měli loupat a oškrabávat i kvalitní hřibovité houby. A ty modrající zásadně vždycky tepelně upravovat nejméně 20 minut. Takže na houbové řízky nebo rychlou smaženici z těchto druhů ani nemyslete.
A řízky, nebo smaženice se snad neprohřeje a dostatečně tepelně neupraví? Jak je potom možné, že dáváme do smážy, i řízků kovářů (modráků) jak nasráno v jeteli u skautského tábora a nikdy se nikomu nic nestalo?
Jestli by nakonec ta pisatelka ještě neměla být stíhána za šíření nesmyslných poplašných zpráv.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Houby a houbaři
U modrajících hřibů je úplně něco jiného. Obsahují toxiny, které způsobují silné zvracení a průjmy, nicméně tyto se rozkládají při teplotách nad 80 stupňů, myslím. Při normální smaženici tedy nic nehrozí, stejně jako různé polévky, omáčky pod maso a podobně, nicméně když je jen hodíš jako řízek na pánev, minutu z každé strany, tak posrání hrozí poměrně s převahou
Naproti tomu, klasické "praváky" se dají celkem bez problémů v menším množstvím jíst i syrové....
1 reakcí na tento příspěvek Houby a houbaři
Mám pocit, že na Jižní Moravě se za pár let s houbama definitivně rozloučíme. Za to tady půjde kiwi, fíky, kaki atd..
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Houby a houbaři
Danny350 píše: Tady zhola nic.
Mám pocit, že na Jižní Moravě se za pár let s houbama definitivně rozloučíme. Za to tady půjde kiwi, fíky, kaki atd..
to už tu všechno máme
ale šance je i na teplomilné druhy dřevních hub, třeba taková hlíva máčková
1 reakcí na tento příspěvek Houby a houbaři
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Houby a houbaři
maco píše: Kdo neviděl předposlední díl Zahrada je hra o domácím pěstování...
jé, Ivan...ale ten pořad je pekelná příšernost
1 reakcí na tento příspěvek Houby a houbaři
2 reakcí na tento příspěvek Houby a houbaři
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Houby a houbaři
Jinak pěkná nálož.. dneska vyrazím taky, tak večer hodím info, jestli Vysočina něco pustí
Naposledy editováno 07.09.2015 14:40:46
anii píše: COMATIK> Ježíš jak jim to čistíš nožičky??? To by ti děda dal.. nabřinkal! To musíš jen tak lehce poškrabkat
Jinak pěkná nálož.. dneska vyrazím taky, tak večer hodím info, jestli Vysočina něco pustí
Zrovna toto mě taky napadlo. Je to houbový barbar!
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Houby a houbaři
Tak jsem to smaznul...
Naposledy editováno 07.09.2015 16:57:22