Zimní testy superbiků

Velké superbikové týmy už mají jasný testovací program na letošní zimu.

Superbiková sezóna 2010 skončila posledním závodem na francouzském okruhu Magny Cours a následujícími testy, o kterých jsme už psali. Už koncem tohoto měsíce budou přední týmy BMW Motorrad Motorsport, Aprilia Alitalia, Kawasaki Racing, Althea Ducati a Suzuka Alstare testovat ve Španělsku, na novém okruhu Motorland Aragon, kde se totiž příští rok pojede premiérově - místo Valencie. Termín těchto testů je 27. až 29. října.


Tým Yamaha Sterilgarda musí ale počkat až do 11. listopadu, aby byl kompletní, neboť Marco Melandri musí nejdříve dokončit svou sezónu v MotoGP a teprve potom ve Valencii začít testovat. Kromě Yamahy bude v listopadu testovat i tovární tým BMW, který má naplánováno testování 24. až 26. v Jerezu a potom 29. a 30. v Portimau.


Risiko špatného počasí v Evropě ovšem nechtějí podstoupit tovární týmy Aprilie, Yamahy a Kawasaki. Zatímco Aprilia a Yamaha budou testovat od 30. listopadu do 2. prosince na australském okruhu Phillip Island, tak Kawasaki bude testovat v Malajsii, kde má naplánavány dva testy: 10. a 11. prosince a potom 13. a 14. ledna.

Český tým Liberty Racing bude svůj první test absolvovat v lednu na nové trati v Aragonu, což nám potvrdil marketingový ředitel tohoto týmu pan Roberto Bocchiola.


A už před koncem tohoto roku se vrátí dle nejnovějších informací do sedla závodního motocyklu ex-pilot MotoGP Chris Vermeulen, tedy tovární pilot Kawasaki.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist