WSBK Thajsko – První den nejrychlejší VD Mark s Wilairotem

Kapitoly článku

Superbike – 2.volný trénink

Ve druhém tréninku si všichni (až na Dominic Schmitter) jezdci zlepšili své časy, takže jeho výsledek je zároveň finální podobou kombinace časů obou tréninkových jízd, která určuje první desítku jezdců s přímým postupem do druhého superpole. Nejrychleji zajel Michael van der Mark (Honda World Superbike Team), který maximum dne posunul na hodnotu 1'34,629 sekundy. Na druhé pozici je Sylvain Guintoli (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) a třetí Španěl Jordi Torres (Althea BMW Racing Team), který dopoledne skončil na zemi, ale nakonec zaznamenal velmi dobrý výsledek. Čtvrtý v pořadí je další jezdec Yamahy Alex Lowes (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) a pětici nejrychlejších uzavírá vítěz obou loňských závodů v Thajsku Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team).

Postup do druhého superpole si zajistil šestým časem Nicky Hayden (Honda World Superbike Team), sedmý je jezdec tovární Kawasaki Tom Sykes (Kawasaki Racing Team), osmý je Chaz Davies (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team), devátý Davide Giugliano (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) a do první desítky se stačil vejít druhý jezdec Althea BMW Markus Reiterberger (Althea BMW Racing Team). Od Němce rozhodně výborný výkon vzhledem k tomu, že je v Thajsku poprvé stejně jako v mistrovství světa superbiků.

Smůlu měl Josh Brookes (Milwaukee BMW), jemuž přímý postup do druhého superpole unikl o pouhých šest tisícin. Nicméně dle jeho dnešního výkonu je velkým kandidátem na postupové pozice v Superpole 1. Podobně jak Australan je na tom britský závodník Leon Camier (MV Agusta Reparto Corse). Ten byl dopoledne dokonce nejrychlejší, ale s časem 1'35,604 sekundy mu odpoledne patří dvanáctá příčka. Camier je zároveň posledním jezdcem v jedné sekundě.

Český závodník Karel Abraham (Milwaukee BMW) druhý trénink uzavřel čtrnáctým časem 1'36,201 sekundy a v sobotním prvním superpole bude bojovat o jednu z dvojice postupových pozic. Odpoledne měl jezdec z Brna nějaké technické problémy, které se snad týmu podaří do soboty odstranit. Tropické prostředí je velkou zkouškou techniky a také ostatní závodníci dnes zůstávali stát různě po dráze.

V osmé zatáčce havaroval domácí závodník na divokou kartu Anucha Nakcharoensri (Yamaha Thailand Racing Team) a musel na vyšetření do zdravotního střediska okruhu Chang International. Dvojice jezdců stáje Grillini Racing Dominic Schmitter a Sahustchai Kaewjaturaporn nemá ani po druhém tréninku splněno kvalifikační minimum.

Do Superpole 2 postupuje těchto deset závodníků – Michael van der Mark, Sylvain Guintoli, Jordi Torres, Alex Lowes, Jonathan Rea, Nicky Hayden, Tom Sykes, Chaz Davies, Davide Giugliano, Markus Reiterberger.

Superbike World Championship – 2.volný trénink
29°C, dráha suchá, 45°C, vlhkost: 40%
Výsledky tréninku - WorldSBK FP2 THA 2016.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist