WSBK Sepang – Pole position slaví Sykes s Jacobsenem

Dopolední závěrečné tréninky odjeli jezdci superbikového šampionátu na suché dráze okruhu v Sepangu a počasí jim přálo také při odpoledních kvalifikacích. Ve srovnání s pátkem se v sobotu celkem dost padalo, což si například u Ayrtona Badoviniho vyžádalo předčasné ukončení víkendu. Pole position v třídě Superbike získal Tom Sykes na Kawasaki. Jezdec Aprilie Max Biaggi startuje čtvrtý, což je ještě lepší pozice než jaké dosáhl v Misanu, kde letos startoval na divokou kartu poprvé. V třídě Supersport slaví své vůbec první pole position jezdec Hondy, Američan Patrick Jacobsen.

Kapitoly článku

Superbike – 3.volný trénink

Třetím tréninkem jezdci superbiků rozhodli, kdo postoupí do druhého superpole přímo, kdo bude muset o postup bojovat v prvním superpole a kdo svůj sobotní program ukončí už po čtvrtém tréninku. Stejně jak v pátek tak také v sobotu dopoledne v Sepangu nepršelo, takže až na výjimky všichni zlepšili svá páteční maxima.

Nejrychlejším jezdcem na dráze je nováček Jordi Torres (Aprilia Racing Team Red Devils) s časem 2'04,356 sekundy. Španěl dopoledne zajel patnáct měřených kol a byl o 0,166 sekundy rychlejší než druhý v pořadí, jeho týmový kolega, Leon Haslam (Aprilia Racing Team Red Devils). Britský závodník jen dokázal, že Aprilia v Sepangu umí a bude hodně zajímavé sledovat jejich výkony v kvalifikaci.

Zřejmě nejlepší výkon sezony předvedl Randy De Puniet (Voltcom Crescent Suzuki Team), protože ten na nejlepší čas sice ztratil půl sekundy, ale v sobotu dopoledne byl třetí nejrychlejší s časem 2'04,858 sekundy, což rozhodně jemu a jeho týmu muselo posílit sebevědomí. Jen pět tisícin ztratil na Francouze jeho krajan a úřadující světový šampion Sylvain Guintoli (Pata Honda World Superbike Team) a pětici nejrychlejších uzavřel Ital Ayrton Badovini (BMW Motorrad Italia SBK Team).

Až šestý a sedmý čas patří dvojici tovární Kawasaki. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) zajel 2'05,043 sekundy, Tom Sykes je na 2'05,096 sekundy a oba ztrácejí kolem sedmi desetin. Zatím to vypadá, že v Sepangu nepatří k nejrychlejším, ale uvidíme v Superpole. V pátek první Max Biaggi (Aprilia Racing Team) nastavil osmý čas 2'05,320 sekundy a společně s devátým Chazem Daviesem (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) ani jeden nezlepšil své páteční maximum. První desítku uzavírá Niccoló Canepa (Althea Racing).

Kombinace časů úvodních tří volných tréninků určila postupující desítku pro Superpole 2. Z prvního místa postupuje Jordi Torres, následuje Leon Haslam, Max Biaggi (všichni tři Aprilie), Randy De Puniet, Slvain Guintoli, Chaz Davies, Ayrton Badovini, Jonathan Rea, Tom Sykes a Niccoló Canepa.

V průběhu třetího tréninku hned dvakrát havaroval Alex Lowes (Voltcom Crescent Suzuki Team), jenž tak nepostupuje rovnou do boje o pole position, protože v kombinaci časů skončil čtrnáctý. Na zemi byl také Ital Ayrton Badovini a Španěl Román Ramos (Team Go Eleven).

Superbike World Championship – 3.volný trénink
28°C, dráha suchá, 33°C, vlhkost: 79%
SBK FP3 MAL 2015.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist