WSBK Portimao – Superpole a závod vyhrál Rea, Ježek šestnáctý

Druhý den portugalského superbikového víkendu nabídl třetí tréninky, kvalifikace a první závod desátého podniku sezony, který jeli jezdci WorldSBK. Závod vyhrál Jonathan Rea před Chazem Daviesem a Marcem Melandrim. Ondřej Ježek skončil těsně za body na šestnácté pozici. Tom Sykes si pádem ve třetím tréninku zlomil malíček a tím pro něho další příprava na závody v Portimau skončila. Pro druhého muže průběžného hodnocení to bude citelná ztráta.

Kapitoly článku

MS Superbike – 3.volný trénink

Ve třetí minutě sobotního ranního tréninku na okruhu Algavre byla po pádu Toma Sykese (Kawasaki Racing Team) v deváté zatáčce vyvěšena červená vlajka. Jezdec byl následně převezen do zdravotního centra na ošetření k lékařům, kteří mu diagnostikovali zlomeninu pátého prstu levé ruky. Do desátého kola mistrovství světa Superbiků tak už druhý muž průběžného hodnocení nezasáhne.

Jezdci se zpět na trať vrátili po téměř pětatřiceti minutovém přerušení. Vedení se ihned ujal s časem 1'42,915 Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team), druhý jezdil o tři desetiny sekundy pomaleji Chaz Davies (Aruba.it Racing - Ducati) a další dvě desetiny navíc ztrácel Michal Van der Mark (Pata Yamaha Official WorldSBK Team). Ten si už příští týden vyzkouší motocykl třídy Moto GP závodníka Valentina Rossiho, kterého nahradí na Velké ceně Aragonu.

Závěr tréninku superbiků patřil Jonathanu Reovi, který zajel ve svém dvanáctém kole nejrychlejší čas 1'42,054 sekundy a zůstal tak v sobotu nepřekonán. Druhé místo obsadil jeho britský soupeř Chaz Davies, na třetí pozici dojel Leon Camier (MV Agusta Reparto Corse) a odsunul tak Michaela Van Der Marka na čtvrtou příčku. První pětku uzavřel s časem 1'43,327 Alex Lowes (Pata Yamaha Official WorldSBK Team). Ondřej Ježek (Grillini Racing Team) dokončil třetí tréninky v portugalském Portimãu na 18. místě. Svůj nejrychlejší čas 1'45,370 zajel v jedenáctém měřeném kole.

Superbike World Championship – 3.volný trénink
16°C, dráha suchá, 22°C, vlhkost: 65 %
Výsledky – ZDE

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 1 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist