WSBK Portimao – Superpole a závod vyhrál Rea, Ježek šestnáctý

Kapitoly článku

MS Superbike – Superpole (2)

Do boje o pole position postoupili z prvního Superpole Jordi Torres (Althea BMW Racing Team) a Xavi Forés (BARNI Racing Team), nenastoupil do něj naopak Tom Sykes (Kawasaki Racing Team), který si při ranním tréninku zlomil ukazováček a závodní víkend tak pro něj skončil.

Nejlépe do Superpole 2 nastoupili Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) s časem 1'42,385 sekundy, Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia) a Jordi Torres, kteří si své pozice drželi až do výměny pneumatik v boxech.

O definitivní podobně startovního roštu rozhodly poslední tři minuty. Jonathan Rea vylepšil svůj čas na 1'41,430 sekundy a do odpoledního závodu vyrazí z první pozice. Ve svém pátém kole se na druhou příčku posunul Lorenzo Savadori (Milwaukee Aprilia), následně jej však překonal jeho týmový kolega Eugene Laverty s časem 1'42,374. Na čtvrté příčce se překvapivě umístil Alex Lowes (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) následovaný Marcem Melandrim (Aruba.it Racing - Ducati). O lepší pozici se pádem na konci Superpole připravil Chaz Davies (Aruba.it Racing - Ducati), který tak do závodu vyrazí až ze sedmé pozice.

Superbike World Championship – Superpole (2)
21°C, dráha suchá, 36°C, vlhkost: 46%
Výsledky – ZDE

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 1 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist