WSBK Portimao – Superpole a závod vyhrál Rea, Ježek šestnáctý

Kapitoly článku

MS Superbike – Superpole (1)

Kvůli dvěma červeným vlajkám, které přerušily tréninky Superbiků a Supersportu, se sobotní harmonogram posunul a do prvního Superpole nastoupili jezdci až deset minut po půl jedné. Do boje o poslední dvě místa v Superpole 2 vstoupili nejlépe Španělé Jordi Torres (Althea BMW Racing Team) a Xavi Forés (BARNI Racing Team). Český závodník Ondřej Ježek (Grillini Racing Team) se nacházel po prvních pěti minutách na 9. místě.

V šesté minutě se do čela dostal s časem 1'43,710 sekundy Leandro Mercado (IODARacing), z první pozice se však dlouho netěšil. Po výměně pneumatik se do vedení vrátil opět Xavi Forés, který argentinského závodníka překonal o pouhých deset setin sekundy. I on byl ale po pár minutách na prvním místě vystřídán svým krajanem Jordi Torresem, jehož čas 1'43,191 už překonat nikdo nedokázal.

Třetí nepostupovou příčku obsadil Leandro Mercado, první pětici nejlepších pak uzavřeli Raffaele de Rosa (Althea BMW Racing Team) a Román Ramos (Team Kawasaki Go Eleven). Ondřej Ježek odstartuje do dnešního závodu z poslední, 21. pozice.

Superbike World Championship – Superpole (1)
20°C, dráha suchá, 34°C, vlhkost: 47%
Výsledky – ZDE

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 1 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist