Třetí podnik MS Superbiků – Aragonie

Kapitoly článku

Superstock 1000 FIM Cup – Preview

Bitva o světový pohár bude letos stát rozhodně za to! Na startu je celkem 34 stálých závodníků, šest výrobců a na všechny čeká celkem osm podniků. Česká republika má v STK1000 zastoupení v podobě Ondřeje Ježka (Triple-M by Barni Racing Team). Ježek pokračuje se stejným týmem jako loni, k dispozici má tovární podporu Ducati a novou motorku Ducati 1199 Panigale R. S týmem, který je zkušený a má dobré technické zázemí bude usilovat o nejvyšší příčky, protože ambice týmu nejsou malé. Jeho novým týmovým kolegou je Němec Marc Moser. Oba to ale nebudou mít snadné, protože konkurence je letos skutečně vysoká.

Ondřej Ježek vyrazil směr Španělsko už v pondělí v doprovodu přítelkyně Šárky. „Chtěli jsme, aby to bylo na pohodu. Bez nervů z toho, že něco nestíháme. Vzali jsme to z Brna na Vídeň a Itálii, abychom se mohli zastavit v San Remu u Ligurského moře. Ve středu odpoledne jsme dorazili na okruh. Už bylo načase, protože přítelkyně Šárka celou cestu neustále zpívala,“ vyprávěl s úsměvem Ondra o cestě.

Letos poprvé se pojede MotoGP verze tratě. „Ano, takže místo pomalého vracáku tam bude poslední rychlá táhlá zatáčka. Právě tuhle zatáčku považuji za jednu z nejhezčích v celém šampionátu.“
Na startovním roštu má tým Pedercini hned čtyři závodníky a to včetně bývalého jezdce MotoGP Bryana Staringa. Australan je nyní týmovým kolegou Romaina Lanusseho, Riccarda Cecchiniho a Petera Sebestyena, který přichází z prostředí superbiků. Zpátky je Yamaha s novým strojem R1 a dvojicí Florian Marino, bývalým jezdcem Intermota z MS Supersport a Kevem Coghlanem rovněž z prostředí supersportových motocyklů. Yamaha v tomto případě pracuje na návratu do MS Superbike a oba jezdci tovární stáje věří, že to budou oni, kdo v roce 2016 přestoupí do elitní kategorie SBK. Suzuki Europe nasadila Nigela Walravena a Wayne Tesselse, celkově druhého jezdce evropského seriálu Superstock 600 z roku 2014.

Velký smolař Lorenzo Savadori, který loni prohrál bitvu o titul v posledním kole, které nezvládl a na mokré dráze vyjel mimo trať, třebaže nemusel vůbec spěchat, bude letos znovu usilovat o celkové vítězství s týmem Nouva M2 Racing, kde bude jeho týmovým kolegou Kevin Calia. Do STK 1000 nasadila svůj tým také Althea Racing s dvojicí italských závodníků Luca Salvadorim a Raffaelem de Rosa.
Sestava je nabitá, což slibuje zajímavé závodění a pro všechny fanoušky napínavou podívanou. Většinou přímé přenosy ze závodů STK1000 přináší stejně jak v případě MS Superbike a Supersport televizní stanice Eurosport.

AKTUALIZACE: sestavu jezdců rozšířil Francouz Sylvain Barrier, který bude jezdcem Yamahy v  týmu G.M Racing.

Superstock 1000 FIM Cup - Kalendář 2015:

1 - 12.dubna - MotorLand Aragón - Španělsko
2 - 19.dubna - TT Circuit Assen - Nizozemsko
3 - 10.května - Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari – Itálie
4 - 24.května - Donington Park - Velká Británie
5 - 07.června - Autódromo Internacional do Algarve - Portugalsko
6 - 21.června - Misano World Circuit “Marco Simoncelli” - Itálie
7 - 20.září - Circuito de Jerez - Španělsko
8 - 04.října - Circuit de Nevers Magny-Cours - Francie


Superstock 1000 FIM Cup – startovní listina: ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist