Třetí podnik MS Superbike – Aragonie

Kapitoly článku

MS Supersport (WorldSSP) – Preview

Jezdci mistrovství supersportů mají za sebou zatím dva závody a dva různé vítěze. V průběžném hodnocení mají první dva jezdci stejný počet bodů. V Austrálii vyhrál Lucas Mahias (GRT Yamaha Official WorldSSP Team), obhájce titulu a vítěz loňského závodu v Aragonii. V Thajsku Mahias závod dokončil druhý, když byl v poslední zatáčce před cílem v kontaktu s Randy Krummenacherem. Tam to oba ustáli, ale o něco později měl Mahias velké štěstí, když vyvázl bez zranění z autonehody. Díky tomu může o víkendu ve Španělsku bojovat o převzetí nadvlády v hodnocení šampionátu.

Výborný úvod sezony má za sebou již zmiňovaný Randy Krummenacher (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team). Švýcar byl druhý v Austrálii, závod v Thajsku vyhrál a společně s Mahiasem má na kontě pětačtyřicet bodů.

Na třetí a čtvrté pozici průběžného hodnocení máme další shodu bodů. Šestnáct bodů ztrácí na vedoucí dvojici třetí Federico Caricasulo (GRT Yamaha Official WorldSSP Team) a čtvrtý Sandro Cortese (Kallio Racing). Ital je talentovaný závodník, který své kvality ukázal už loni, Němec Cortese přišel z Moto2 a určitě je maximálně spokojený.

První pětku průběžného hodnocení uzavírá bývalý jezdec WorldSBK Raffaele De Rosa (MV Agusta Reparto Corse by Vamag), jemuž na vedení v soutěži schází šestadvacet bodů.

Na startu bude chybět zraněný turecký závodník Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing), jemuž štěstí opravdu nepřeje a v sedle jeho Kawasaki ho v Aragonii a Assenu nahradí Jihoafričan Sheridan Morais. Naopak po zranění z Austrálie bude zpátky na dráze Andrew Irwin (CIA Landlord Insurance Honda).

Vzhledem k tomu, že šampionát poprvé zamíří na evropskou půdu, startovní rošt třídy WorldSSP bude plnější o jezdce pohárové soutěže European Supersport Cup, kde například uvidíme loňského vicemistra světa WorldSSP300 Alfonsa Coppolu (GRT Yamaha Official WorldSSP Junior Team).

MS Supersport – stav po závodu v Thajsku:

1. LUCAS MAHIAS YAMAHA 45 bodů
2. RANDY KRUMMENACHER YAMAHA 45
3. FEDERICO CARICASULO YAMAHA 29
4. SANDRO CORTESE YAMAHA 29
5. RAFFAELE DE ROSA MV AGUSTA 19
6. LUKE STAPLEFORD TRIUMPH 17
7. NIKI TUULI HONDA 12
8. THITIPONG WAROKORN KAWASAKI 11
9. THOMAS GRADINGER YAMAHA 11
10. ANTHONY WEST KAWASAKI 10
11. JULES CLUZEL YAMAHA 9
12. RATTHAPONG WILAIROT YAMAHA 8
13. KYLE SMITH HONDA 8
14. AYRTON BADOVINI MV AGUSTA 8
15. LORIS CRESSON YAMAHA 7
16. JACK KENNEDY TRIUMPH 4
17. KENAN SOFUOGLU KAWASAKI 3
18. DECHA KRAISART YAMAHA 2
19. HIKARI OKUBO KAWASAKI 2
20. TOM TOPARIS KAWASAKI 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Foxx5 přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist