Třetí podnik MS Superbike – Aragonie

Kapitoly článku

MS Supersport (WorldSSP) – Preview

Letos poprvé bude startovní pole supersportové kategorie složeno jak z týmů FIM Supersport, tak nové série FIM Europe Supersport Cup, která pojede pouze závody v Evropě. Pro týmy pohárové soutěže je šance závodit s jezdci světového šampionátu zajímavá jednak díky menším nákladům a především vůči jejich sponzorům je tu možnost zviditelnění se v televizních přenosech.

Jezdci série World SSP už odjeli dva závody a v čele průběžného hodnocení je s osmatřiceti body Randy Krummenacher (Kawasaki Puccetti Racing). Švýcar první závod sezony vyhrál, druhý dokončil na čtvrtém místě a vytvořil si náskok jedenácti bodů na druhého v pořadí.

Druhé místo patří Patricku Jacobsenovi (Honda World Supersport Team), jemuž se povedl závod v Thajsku, kde sice bojoval o vítězství, ale nakonec bodoval třetím místem v cíli. Američan si musí dávat pozor, protože jen dva body za sebou už má Francouze Julese Cluzela (MV Agusta Reparto Corse). Ten v Austrálii nebodoval, ale chuť si spravil v Thajsku, kde naopak získal plný počet bodů.

Úřadující šampion Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing) je s dvacet body čtvrtý a na vedení v šampionátu mu nyní schází osmnáct bodů. Turek udělal chybu v Austrálii, když spadl z vedoucí pozice a teď mu to samozřejmě chybí. Štěstí měl v tom, že část jeho hlavních rivalů jako Cluzel a Zanetti, rovněž závod nedokončila. Přesto má nyní největšího soupeře v osobě týmového kolegy.

Mezi stálými jezdci světového šampionátu je také český zástupce Ondřej Ježek (Team GoEleven). Jezdec Kawasaki dokončil oba závody, ale možná ne s výsledkem jaký by si on sám přál. To by rád změnil v Aragonii, kde to zná z STK1000, kde závodil ještě loni. Ježek dosud nasbíral čtrnáct bodů a je nyní průběžně devátý. Přitom mu dva body schází na osmého a sedmého jezdce, šest na šestého, pátého a čtvrtého v pořadí. Sedmý je Anthony West, který jel jen jeden závod na divokou kartu, ale šanci na další má dostat v Assenu.

MS Supersport – stav po Thajsku:

1 - R. KRUMMENACHER - KAWASAKI - 38 bodů
2 - P. JACOBSEN - HONDA - 27
3 - J. CLUZEL - MV AGUSTA - 25
4 - K. SOFUOGLU - KAWASAKI - 20
5 - F. CARICASULO - HONDA - 20
6 - A. BALDOLINI - MV AGUSTA - 20
7 - A. WEST - YAMAHA - 16
8 - G. REA - MV AGUSTA - 16
9 - O. JEŽEK - KAWASAKI - 14
10 - C. GAMARINO - KAWASAKI - 13
11 - Z. KHAIRUDDIN - KAWASAKI - 12
12 - K. SMITH - HONDA - 11
13 - L. ZANETTI - MV AGUSTA - 8
14 - R. ROLFO - MV AGUSTA - 7
15 - A. WAGNER - MV AGUSTA - 7
16 - G. SCOTT - HONDA - 7
17 - D. KRAISART - YAMAHA - 5
18 - N. TEROL - MV AGUSTA - 5
19 - K. WAHR - HONDA - 4
20 - L. STAPLEFORD - HONDA - 2
21 - A. PHILLIS - HONDA - 2
22 - M. LEVY - YAMAHA - 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist