Třetí podnik MS Superbike – Aragonie

Kapitoly článku

Světový pohár Superstock 1000 – Preview

Na start letošního ročníku STK1000 by mělo nastoupit celkem devětatřicet závodníků s motocykly pěti různých výrobců. Úřadujícím šampionem je Lorenzo Savadori, který už ale není součástí světového poháru, protože postoupil do mistrovství světa superbiků s týmem IodaRacing Team. Všichni ostatní tím mají o jednoho soupeře méně a větší šanci bojovat o nejvyšší příčky.

Do soutěže nastupuje Toprak Razgatlioglu (Kawasaki Puccetti Racing), úřadující mistr Evropy STK600 a zároveň poslední, protože tuto kategorii už letos neuvidíme. Turek byl letos v únoru v Austrálii a tam dostal šanci jet víkend za jednoho z jezdců, který se zranil. Razgatlioglu v trénincích zajel dobře, ale pak spadl a zlomil si kotník, takže nenastoupil ani do Superpole. Teď už by měl být v pořádku a připraven bojovat o další světové prvenství.

Zpátky do STK1000 se po roce mezi superbiky vrací Leandro Mercado (Aruba.it Racing – Junior Team), vítěz ročníku 2014. Argentinec je součástí nové juniorské skupiny italské Ducati a jeho týmovým kolegou mu bude Michael Rinaldi (Aruba.it Racing – Junior Team), loni druhý v STK600.

Silná jezdecká dvojice bude u Aprilie, která do letošního ročníku vstupuje s dvěma motocykly a dvěma jezdci – Roberto Tamburini (Nuova M2 Racing) a Kevin Calia (Nuova M2 Racing). Výborný je také loni třetí Raffaele De Rosa (Althea BMW Racing), který pokračuje s Althea Racing a to znamená přechod na motocykl BMW. Těch bude na startu celkem šest.

Do soutěže je přihlášen také český tým DRT Racing, který má k dispozici stroj Yamaha YZF-R1 a jezdce Miroslava Popova. Ten má zkušenosti z různých národních šampionátů a rovněž jel závody mistrovství světa. Pro všechny účast v STK1000 nabízí zajímavou zkušenost a možnost časem postoupit výš. Uvidíme.

Provizorní startovní listina - Superstock 1000

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist