První podnik MS Superbiků – Austrálie

Kapitoly článku

Mistrovství světa – Supersport

Společně s třídou Superbike odstartují novou sezonu také jezdci a týmy třídy Supersport. Ti mají v Austrálii na programu jeden závod, na který se budou připravovat od pátku prvními volnými tréninky. Týmy již čerstvá data z Phillip Islandu mají díky testu, který tam začátkem týdne absolvovaly, takže na závod budou zcela určitě kvalitně připraveni.

Favoritem v boji o celkové vítězství v šampionátu bude turecký závodník Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing) s nímž chce Kawasaki zpátky na vrchol. Loni si Sofuoglu prožil těžkou sezonu, když mu nejdřív až příliš často vypovídala službu technika, nakonec přišel o tým a jen díky Kawasaki sezonu dokončil s týmem, který je dnes jeho novým domovem s plnou podporou japonského výrobce.
O to, aby to Soufoglu neměl snadné se postará dvojice dravých závodníků Jules Cluzel a Lorenzo Zanetti (oba - MV Agusta Reparto Corse). Tato dvojice má k dispozici stroje MV Agusta F3 675 a testy naznačily, že jsou pro letošní sezonu velmi dobře připraveny. Francouz Cluzel měl loni ambice bojovat o titul, takže se o to rozhodně pokusí znovu.

Zajímavou jezdeckou sestavu má tým CIA Landlords Insurance Honda. Na poslední chvíli nahradil Jihoafričana Sheridana Moraise britský závodník Gino Rea, který tak trošku překvapivě opustil řady Moto2, kde se chtěl vlastními silami prosadit. V barvách tohoto týmu závodí americký šampion z prostředí AMA Kolumbijec Martin Cardenas a ještě další dva jezdci, Ital Riccardo Russo a Brit Kieran Clarke.
Pro české fanoušky je určitě důležitá skutečnost, že v supersportech máme dva české týmy – Intermoto Kawasaki Ponyexpres pana Josefa Kubíčka a SMS Racing pana Jana Sasky.

Do letošního ročníku nastupuje Intermoto Kawasaki Ponyexpres s dvojicí závodníků Patrickem Jacobsenem a Lucasem Mahiasem. V testech si oba závodníci vedli dobře a jejich umístění bylo po dvou dnech kolem pátého místa. Závod v Austrálii samozřejmě prozradí víc a my se můžeme těšit na napínavou podívanou.

Tým SMS Racing získal na poslední chvíli německého závodníka Kevina Wahra, který by měl týmu umožnit pravidelně bodovat, což je rozhodně cílem české stáje. „Máme za sebou první testovací jízdy sezóny 2015,“ řekl před závodním víkendem majitel Jan Saska. „V týmu došlo ke dvěma změnám, první je již známá a je to německý jezdec Kevin Wahr. Dále tým opustil dlouholetý mechanik Pavel Pozler a nahradil ho nový člen týmu Michal Zajíc.“
„Oba testovací dny probíhaly ve znamení vzájemného seznamování. Zdá se, že Kevin si velmi rychle zvyká na novou techniku. Po počátečním hledání vhodného nastavení začal výrazně zrychlovat a to se projevilo i na výsledcích. Konečné třinácté místo je dobrým základem pro ostrý start. Důležitější než vlastní umístění jsou však dosahované časy. Konečný odstup 1,7s od prvního a 0,2s od desátého místa dává dobré předpoklady v boji o první desítku. Určitě pro to uděláme všichni maximum.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist