První podnik MS Superbike - Austrálie

Kapitoly článku

FIM Supersport – Preview

Úřadujícím šampionem je Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing), jemuž se ale úvod sezony pořádně zkomplikoval. Turek měl v lednu nehodu při tréninku a zlomil si zápěstí. Musel dvakrát na operaci a začátkem týdne vyzkoušel svůj zdravotní stav během dvoudenního testu na Phillip Islandu. Největší problémy měl s vykloubeným palcem, což je stále bolestivá záležitost, takže po dohodě s lékaři a týmem Sofuoglu oznámil, že nebude startovat v Austrálii ani v Thajsku. Cílem je návrat ve španělské Aragonii, třetím podniku sezony.

Loni celkově druhý Jules Cluzel (CIA Landlord Insurance Honda) bude letos závodit v sedle Hondy a pochopitelně výpadek Sofuogla je pro Francouze velkou výzvou. Cluzel už dlouho usiluje o titul mistra světa a teď má velkou šanci mu vyjít naproti. Dalším z aspirantů na titul je Patrick Jacobsen (MV Agusta Reparto Corse). Američan závodil s Hondou, ale teď si s Cluzelem prohodili výrobce a štěstí ak zkusí každý jinde. Pro Jacobsena je absence Sofuogla rovněž velkou výzvou, protože v závěru sezony je každý bod dobrý.

Yamaha má pro letošní ročník tovární tým s jezdci Lucas Mahias a Federico Caricasulo (GRT Yamaha Official WorldSSP Team). Mahias si řekl o místo, když loni bodoval s Yamahou na stupních vítězů Superstock 1000. Samozřejmě přechod na šestistovku nemusí být pro Francouze tak snadný. Federico Caricasulo je talentovaný závodník, který loni ukázal, že umí bojovat o nejvyšší příčky a o to se bude snažit také letos.

Po úspěšných závodech na divokou kartu nastupuje kompletní sezonu tým Kallio Racing s jezdci Niki Tuuli a Sheridan Morais. Překvapit může také tým Profile Racing s jezdci Luke Stapleford a Stefan Hill, kteří sedlají motocykly Truimph Daytona 675. Na divokou kartu se představí domácí závodník Anthony West (West Racing), který usilovně pracoval a sháněl finance, aby na Phillip Islandu mohl závodit.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist