ProRide Honda hledá jezdce

Po prvním závodě nahradil v týmu ProRide Honda italského pilota Raffaela de Rosu jeho krajan Lorenzo Alfonsi, jehož účinkování ale nemělo dlouhé trvání. V Assenu bude možná Alfonsi ještě na startovním roštu, ovšem týmový šéf Marco Nicotari hledá vehementně někoho dalšího, který ale přinese trochu peněz. Více v článku...

Tým ProRide Honda hledá netrpělivě nějakého jezdce, který by byl schopen naplnit prázdnou týmovou pokladnu obnosem 90 000 až 120 000 Euro a absolvoval by tak zbytek letošní sezóny v tomto týmu.

Pokud tým zatím nikoho nenajde, tak může jeden závod bez udání důvodů vynechat bez jakékoliv pokuty (viz tovární tým Kawasaki kvůli těžkému zranění Joana Lascorze).

"Pokud nenajdu žádného jezdce s penězi, tak musím svou stáj zavřít", říká jasně Marco Nicotari a dodává: "Přece svoji firmu nezruinuji kvůli závodění!"

28-letý Australan Russell Holland, jezdící v současné době za Aprilia Australia, by zájem o závodění sice měl, ale místo přílivu sponzorských peněz, by nějaké raději od týmu bral.

Jen na okraj, právě Nicotarimu - vloni šéfmechanikovi Maxe Neukirchnera v Moto2 - dluží třeba MZ Racing 30 000 Euro.

Tento případ týmu "Pro Ride Motorsports" Marca Nicotariho ale není bohužel vůbec ojedinělý, v roce 2009 měl jet za tým Španěl Gregorio Lavilla (dokonce s tímto týmem testoval v Portimau), a o rok později Japonec Makoto Tamada - ani v jednom případě ale nedošlo k jedinému závodnímu startu...

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist