MS Superbike – sobota v Monterey

Kapitoly článku

Superbike – Superpole (1)

První Superpole je možností jak získat místo na startu od třinácté pozici po dvacátou, ale hlavně zde jezdci bojují o dvě postupová místa do Superpole 2, kde dvanáct jezdců soupeří o pole position na startu dvojice nedělních závodů.

V páté minutě vyjel v šesté zatáčce mimo trať Loris Baz (Kawasaki Racing Team) a musel svůj stroj položit na zem, aby čelně nenarazil do bariéry lemující trať. Francouz byl v tu dobu vedoucím jezdcem tabulky Superpole 1 s časem 1´24,038 sekundy a náskokem osmi desetin, což mu ale nezaručovalo postupovou pozici, pokud by už své maximum nezlepšil. Jezdcem na druhé postupové pozici byl David Salom (Kawasaki Racing Team/ EVO) s časem 1´24,865 sekundy, ale minimálním náskokem před třetím Sylvainem Barrierem (BMW Motorrad Italia SBK).

Přibližně šest minut před koncem jezdci vyměnili pneumatiky a vrátili se na trať ve snaze zajet nejrychlejší kola Superpole 1. Hned na úvod zajel Niccoló Canepa (Althea Racing) 1´23,566 sekundy a šel do vedení. O to ale vzápětí přišel, když Loris Baz posunul své maximum na 1´23,556 sekundy. Oba jezdci tak byli na provizorních postupových místech a nakonec to byli také oni, kteří postoupili do Superpole 2.

V závěru havaroval v páté zatáčce okruhu Laguna Seca Brit Christian Iddon (Team Bimota Alstare) jemuž bude na startu patřit čtrnáctá pozice.

Harmonogram víkendu.

Superbike World Championship – Superpole (1)
22°C, dráha suchá, 43°C, vlhkost: 52%
FIM Superbike_Superpole 1.pdf

...

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist