Melandri a Sykes doufají v Biaggiho comeback

Max Biaggi jedná s Ducati o svém comebacku v MS-Superbike a jeho soupeři Marco Melandri a Tom Sykes by to jen přivítali.

V MS-Superbike 2012 jsme viděli během celé sezony skvělý souboj mezi Maxem Biaggim (Aprilia), Tomem Sykesem (Kawasaki) a Marcem Melandrim (BMW) o titul mistra světa.

Když potom Biaggi po 21 sezonách v mistrovství světa oznámil svůj odchod, ztratilo MS-Superbike nejen svého šampiona, ale také obrovskou a nepřehlédnutelnou osobnost tohoto seriálu. Žádný z jezdců paddocku SBK totiž nedokázal zaujmout takovou masu fanoušků jako tento 41-letý Říman.
Před čtyřmi dny jsme vás v článku převzatém od SPEEDWEEK.ch exkluzivně informovali o tom, že Biaggi navázal kontakt s italským šéfem Ducati Gabrielem del Torchiem a zeptal se ho, zda by neměl zájem o jeho jezdecké služby. 21-násobný vítěz závodů WSBK, který má na svém kontě během 6 sezon závodění celkem 70 podiových umístění ze 155 startů - tedy ve 45% závodů byl odmávnut šachovnicovým praporkem na pozici, která znamenalo podium - by se chtěl s motocyklem Ducati 1199R Panigale zúčastnit jak testů, tak ev. startů s wild card při vybraných závodech - Monza?

Jeho největší rivalové tuto zprávu přivítali s otevřenou náručí: "Doufám, že se Biaggi vrátí. Nejsem totiž vůbec nadšený tím, že se svou kariéru ukončil jako mistr světa jen proto, že já jsem udělal chyby. Jistě je to snem každého jezdce, skončit jako šampion. Jako závodník si ale přeji, aby se vrátil Neznám ho sice moc, ale myslím si, že kromě závodění toho nemá moc na práci. Jeho veškerá oddanost patří závodění. Myslím si, že má nyní hodně volného času".


Také vicemistr světa Tom Sykes je stejného názoru jako Melandri a dodává: "Bylo by dobré, kdyby se Max vrátil. Vždy jsem si myslel, že bude závodit i v roce 2013, neboť jsme spolu měli v posledním roce skvělé souboje. Bylo by proto výborné v nich pokračovat. Pak bych měl možnost, vzít mu titul zpět".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist