Liberty v Brně bez Guintoliho!

Francouzský jezdec Sylvain Guintoli a český superbikový tým Liberty Racing ukončili okamžitě vzájemnou spolupráci a tak se letošní vítěz z Assenu rozhodně na Masarykově okruhu neobjeví v sedle motocyklu Ducati 1098R. Důvodem rozchodu jsou narůstající peněžní starosti týmu.

Před přibližně 14 dny jsme vám přinesli článek, že se v Brně zřejmě pojede bez Sylvaina Guintoliho.

Tuto nepříjemnou novinku dnes oficiálně potvrdil tým Liberty Racing svou oficiální zprávou. Naštěstí se nepotvrdila původní doměnka, že tým Liberty Racing se vůbec své domácí Grand Prix nezúčastní. To není pravda a minimálně v době psaní tohoto článku se jedná pouze o Sylvaina Guintoliho, jehož mechanici stávkují.

Na základě nedorozumění mezi mechaniky a vedením týmu, což vedlo k interní roztržce, zažil tým v brněnském paddocku velké rozčarování. Několik členů týmu Liberty Racing vůbec do Brna nepřicestovalo a pilot Sylvain Guintoli se od týmu oddělil.

Zda se jedná pouze o mechaniky Guintoliho, nebo i jeho krajana Bergera, jsou pouze spekulace.
Nám se podařilo získat další informace, dle kterých chce aktuálně osmý jezdec šampionátu a majitel tří letošních podií Guintoli startovat už na příštím závodě v Silverstone v jiném týmu. Dle zdroje blízkého našemu webu by se mělo jednat o tým FIXI Crescent Suzuki, za který ostatně francouzský pilot v roce 2009 závodil v britském šampionátu, a kde by měl nahradit velké zklamání této superbikové sezóny, Američana Johna "Hoppera" Hopkinse.

Jak píše německý web Speedweek, tak jezdci, stejně jako někteří mechanici, nedostali od závodu v Monze gáži, kterou mají ve smlouvě.

Majitel týmu Mario Bertuccio potvrdil, že obchody jeho firmy nejdou vůbec dobře a právě na závodním týmu se dají ušetřit peníze jako první.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist