V Brně zřejmě bez Guintoliho!

Český superbikový tým Effenbert Liberty Racing by se měl na domácím závodě v Brně - jede se příští víkend - představit bez francouzského jezdce Sylvaina Guintoliho a za pražský tým by tak měla jet pouze dvojice jezdců Jakub Smrž a Maxime Berger.

Mezi týmem Liberty Racing a jeho francouzským jezdcem Sylvainem Guintolim to už delší dobu "skřípe". Ostatně je to vidět i na výsledcích francouzského pilota od závodu v Monze, kdy stál Sylvain Guintoli na Pole position. Od té doby se sympatický Francouz nejen propadl z tehdejší 4. pozice v bodovací tabulce na současné 8. místo, ale zatímco do Monzy měl na svém kontě jedno vítězství a další dvě podia, tak od inkriminované Monzy skončil pouze jednou na 5. místě, a to doma v Doningtonu - francouzský pilot bydlí jen několik minut autem od tohoto britského okruhu. 
Faktem také je, že po těžkém zranění Joana Lascorze na testech v Imole a po následném odřeknutí prvního závodu v Monze a přehnané reakci managementu týmu Liberty, o ukončení závodní činnosti v seriálu WSBK, začal 30-letý pilot jednat s týmem Kawasaki, zda by nemohl nahradit zraněného Lascorze ještě v letošní sezóně právě on. To se samozřejmě vůbec nelíbilo majiteli týmu Liberty a oheň byl "na střeše"! Od té doby se situace i z jiných důvodů vůbec neuklidnila, ba naopak. Těžko říci, kdo je opravdu viníkem v současné situaci, zda je to neprofesionální jednání Guintoliho nebo dle "Rádia Padock" některé nevyřešené záležitosti ze strany týmu, jedno se zdá být téměř jisté:
Dle našich informací - pokud nedojde k nějakému zásadnímu vyřešení navršených problémů - by aktuálně osmý jezdec světového superbikového šampionátu Sylvain Guintoli neměl na domácím závodě týmu Liberty v Brně startovat a ani za něho není plánován žádný náhradník!
Naopak pozitivní zprávou je dementovat údajné zlomeniny našeho Kuby Smrže po nezaviněném pádu hned po startu první aragonské jízdy, jak to včera uveřejnil jeden motocyklový web. Český jezdec sice ještě není po pádu v Aragonu 100% fit, ale na domácí trati na Masarykově okruhu rozhodně bude startovat.
A zlepšil se i zdravotní stav Kanaďana Brett McCormicka, který by měl v příštích dnech absolvovat speciální testy a pokud dopadnou dobře, tak by mohl kanadský superbikový šampion závodit už v Silverstone.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist