Jonathan Rea: "Žádný dlouhodobý plán pro MotoGP"

Už roky se o Jonathanovi Reovi říká, že brzy přestoupí do královské kubatury MotoGP. Ale opravdovou šanci, aby závodil v nějakém kvalitním týmu, ještě tento severní Ir neměl.

V roce 2012 byl Jonathan Rea doslova hozen do studené vody, když dostal šanci absolvovat dva závody MotoGP jako náhradník za zraněného továrního pillota Hondy Caseyho Stonera v týmu Repsol. Nikdo samozřejmě neočekával, že by Rea předvedl nějaké úžasné výsledky, přece jen je jezdecký rozdíl mezi úrovní MotoGP a WSBK hodně velký. Stačí vzpomenout na výsledky Carlose Checy v roce 2010, resp. Sylvaina Guintoliho 2011 v MotoGP, když dostali šance závodit v královské kubatuře a naopak třeba Marca Simoncelliho při jeho hostování 2009 ve WSBK. Ovšem jedním osmým a jedním sedmým se 26-letý Brit vypořádal s touto úlohou se ctí.
Při plánování sezóny 2013 se ovšem velmi rychle ukázalo, že Rea v MotoGP nemá žádnou reálnou šanci na kvalitní motocykl, a tak podepsal raději svou pátou superbikovou sezonu u týmu Ten Kate, tedy mezitím přejmenovaného na Pata Honda. Nutno ale napsat, že ačkoliv Rea patří jednoznačně k té nejužší špičce v superbikovém šampionátu, tak opravdu nějakou reálnou šanci na zisk titulu mistra světa nikdy vlastně neměl, ačkoliv už dokázal 10 závodů z 98 možností vyhrát a kromě ještě 19x dojet na bedně, tak jeho celková umístění 5, 4, 9 a 5 jasně hovoří o tom, že od Spiese, Biaggiho, Checy a opět Biaggiho byl na hony vzdálen. 
"Tento rok v srpnu mně můj management řekne, jaké mám možnosti a vyhlídky na další sezónu 2014. Nemám ale žádný dlouhodobý plán. Mým cílem je, abych se konstantně zlepšoval a byl nejlepším jezdcem v těch možnostech, které mám. Každá možnost, kterou jezdec během své kariéry dostane, přinese totiž s sebou slunné a také stinné stránky. Když jsem vloni se svým manažerem a nejbližším okruhem přátel společně seděl, tak se velmi rychle ukázalo, že bude pro mě nejlepší zůstat i nadále u Hondy v MS-Superbike", je naštěstí hodně reálný Jonathan Rea.

        

Výraz «nejlepší» v tomto případě znamená, že mnoho jiných a hlavně lepších možností prostě nebylo.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist