Eugene Laverty druhým jezdcem Yamahy

Pozorní čtenáři našeho webu už to vědí z předchozího článku, továrna Yamaha to dnes už jen oficiálně potvrdila. Ir Eugene Laverty bude spolujezdcem Itala Marca Melandriho v továrním superbikovém týmu Yamaha na rok 2011.

Yamaha dnes oficiálně potvrdila, ostatně podle očekávání, viz dnešní článek na našem webu, že druhým jezdcem továrního týmu Yamaha World Superbike Team Sterilgarda bude irský supersportový pilot Eugene Laverty, který tak pojede na motocyklu YZF-R1 vedle ex-pilota MotoGP Marca Melandriho z Itálie.

24-letý jezdec ze Severního Irska je momentálně na druhém místě šampionátu SSP a se ztrátou pouhých 12 bodů na ex-mistra světa Kenana Sofuogla má stále ještě reálnou šanci na zisk titulu mistra světa, když do cíle šampionátu chybí stále ještě dva závody (Imola a Magny Cours).


Ir Eugene Laverty letos vyhrál celkem 7 závodů a celkem 5x odstartoval do závodu z Pole Position. Skvělý irský jezdec je rovněž úřadujícím vicemistrem světa supersportů z roku 2009 a proto si jistě tuto pozici v továrním týmu Yamaha World Superbike Team Sterilgarda plně zaslouží.

Tímto podpisem Lavertyho smlouvy a už dřívějším angažmá Marca Melandriho se zdá být také určen jezdecký osud Jamese Toselanda na příští rok - tedy jeho odchod do továrního týmu BMW.
 

Laverty není pro Yamahu žádným cizím pilotem, v době závodní pauzy v kubatuře 250 ccm jel místo zraněného Fabiena Foreta dva závody s wild card (2008) a hned při svém druhém startu dojel na podiovém umístění - Vallelunga.

"Je to skvělé, že jsem podepsal smlouvu právě teď, kdy stále ještě bojuji o titul mistra světa supersportů. Popvé jsem jel motocykl Yamaha YZF-R6 v seriálu World Supersport v roce 2008, a to byly tehdy pro mě hodně tvrdé časy v Grand Prix a v kubatuře 250 ccm. Jsem nadšený tou možností, že mohu jet v týmu, kde se stal vloni Ben Spies mistrem světa a ve kterém nyní vyhrává Cal Crutchlow. To ukazuje, že tým a motorka jsou výborní, zbytek bude záležet pouze na mně. Je také skvělé, že mým stájovým kolegou bude hodně zkušený Marco Melandri", řekl mj. po podpisu smlouvy Eugene Laverty, současný jezdec stáje Parkalgar Honda.

"Byli jsme velmi spokojeni se závoděním Eugena v supersportovém šampionátu", řekl manažer Racing Yamaha Motor Europe Manager Laurens Klein Koerkamp a dále mj. dodal: "Je to velmi talentovaný jezdec, který dokazuje stále velkou angažovanost a dokázal se naučit vyhrávat závody. Je to navíc velmi pracovitý člověk. Už s angažováním Cala Crutchlowa se nám potvrdilo, že pokud dostane mladý jezdec ze seriálu World Supersport příležitost, tak se může i nadále vyvíjet směrem do seriálu World Superbike a potom získat i možnost startovat v MotoGP, pokud se naskytne tato příležitost. Těšíme se na spolupráci s Eugenem, neboť si myslíme, že má talent a může být budoucností Yamahy". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist