Dall´Igna: Víc testů není nutných

Před startem superbikové sezóny 2011 bude nejlepší tým sezóny loňské na čele s mistrem světa Maxem Biaggim testovat pouze dvakrát, další testy jsou dle vyjádření technického ředitele Aprilie Gigi Dall´Igni zbytečné. A jak se připravuje na obhajobu titulu Max Biaggi?

Mistrovský tým Aprilie bude před zahájením sezóny 2011 testovat pouze dvakráte a to při oficiálních testech Infrontu v Portimao a na Phillip Islandu. "Více testování nepotřebujeme. Ačkoliv došlo na sezónu 2011 ke změně pravidel, tak naše motocykly budou na začátku nové sezóny minimálně na stejné technické úrovni, jako na konci sezóny 2010", říká jasně Gigi Dall´Igna, technický ředitel závodního oddělení Aprilie.

Na obavy japonského vicemistra světa z roku 2009 Noriho Hagy, že jeho materiál nebude na úrovni továrních jezdců Biaggiho a Camiera říká Dall´Igna, že tyto obavy japonského veterána jsou zbytečné: "V týmu PATA Aprilia bude mít Haga k dispozici hodně podobný materiál, jako obdrží oba tovární jezdci. A při samotném startu v Austrálii to bude materiál úplně identický". Na další otázku, co se stane, když bude Haga jezdit lépe než mistr světa Max Biaggi, odpověděl ale Dall´Igna trochu vyhýbavě: "Potom bude rozhodnutí záležet na nás, tedy pokud by to došlo tak daleko". 

A co samotný římský korzár, jak ten se připravuje na obhajobu mistrovského titulu? 


"Před 20 lety jsem trénoval 1 den v týdnu, před 10 lety pak dvakrát týdně. Nyní trénuji 5x týdně. Každý rok musím dokazovat, že jsem minimálně na stejném levelu a proto musím více trénovat. A letos chci být ještě lepší. Svůj tréninkový program jsem uzpůsobil tak, abych byl koncem února v té nejlepší formě. Ve svém věku musím být otevřen stále novým a novým možnostem. Jen tak se mohu zlepšovat. Neustále přemýšlím o tom, jaké jsou mé další možnosti. Když jedu na trať, tak to beru jako vstup do války. Závodní motocyklový sport beru opravdu hodně vážně, neboť vím, že každá chyba může být pro mě také smrtelná", řekl mimo jiné před zahájením nové sezóny obhájce titulu Max Biaggi, vítěz 14 závodů WSBK, který podepsal s Aprilií smlouvu na další 2 roky. 




 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist