Checa nedělní závod nepojede!

Mistr světa Carlos Checa už delší dobu dává svými prohlášeními jasně najevo, že moc velkou chuť závodit v Monze opravdu nemá a včera to jen potvrdil.

13. místo v prvním volném tréninku se ztrátou 3.609 sec., 11. pozice v první kvalifikaci s odstupem 1.880 sec. na provizorního Polemana, to je páteční výsledek ex-mistra světa Carlose Checy v Monze. Navíc se objevily problémy s obnoveným zraněním po pádu z první jízdy na Phiilip Islandu.

         

Dle očekávání se piloti s motocykly Ducati na rychlém italském okruhu v Monze moc neprosadili. Jen při prvním mokrém tréninku skončil Ayrton Badovini (I) jako druhý, tento highlight byl ale brzy v kvalifikaci zapomenut:
11- Carlos Checa – Team Ducati Alstare – Ducati 1199 Panigale R – + 1.880
12- Ayrton Badovini – Team Ducati Alstare – Ducati 1199 Panigale R – + 1.940
14- Max Neukirchner – MR Racing – Ducati 1199 Panigale R – + 2.972

Ovšem Španěl nemá problémy jen s motocyklem, nýbrž také se zraněným ramenem. Poprvé si na něho stěžoval po Assenu a oba dva závody v Nizozemí dokončil pouze s bolestmi. A tvrdé brzdění v Monze levému rameni španělského ex-šampiona rozhodně nepřidává.

"Musím potvrdit, že rameno mně dělá opravdu velké starosti. Pokud se to v sobotu ještě zhorší, tak vydržet celou závodní vzdálenost bude v neděli nepřekonatelné", říká Španěl a dodává: "Zkusím jet v sobotu několik kol v celku, a pak se rozhodnu, zda má vůbec význam jet nedělní závod, nebo se raději koncentrovat na další závodní víkend v Doningtonu. Jinak jsem ale se svou Ducati 1199 Panigale spokojen, na každé rovince ztrácíme maximálně nějaké 1/10 sec – ale to jsme věděli už dopředu. Set-up není špatný, všechno funguje velmi dobře".


Dnes ráno se Carlos Checa společně se svým managentem rozhodli, že mistr světa 2011 vynechá tento závodní víkend na okruhu Autodromo di Monza.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist