Camier: Biaggi měl velkou moc

Koncem listopadu pojede Leon Camier poprvé s motocyklem Suzuki na testech v Portimau. V následujících řádcích vypráví britský jezdec o dvou rocích působení v továrním týmu Aprilie jako týmová dvojka vedle Maxe Biaggiho.

Na Svatodušní svátky podepsal Leon Camier smlouvu s týmem Crescent Suzuki na závody superbikového šampionátu 2012. Tato smlouva je jednoroční s možnou opcí na rok 2013. Camier tak musel po dvou létech a čtyřech podiových umístěních a celkových pozicích 12. a 7. uvolnit místo v továrním týmu pro Eugeneho Lavertyho. Do dnešního dne ale neobdržel od Aprilie žádnou zprávu, že už s ním Aprilia dále nepočítá. "Rozhodně to nebylo úplně čisté jednání", je názoru 25-letý britský jezdec: "Moje smlouva skončila po posledním závodě a Aprilia dlouho nevěděla, jaké bude vlastně její další pokračování. Mluvili jsme spolu o prodloužení další spolupráce. Z mé strany ale připadalo další pokračování pouze za předpokladu, že by se změnilo hodně věcí. Laverty odvede v týmu jistě velmi dobrou práci, bude to ale mít jednodušší v tom, že bude obklopen kolem sebe těmi správnými lidmi. Já jsem bohužel neměl tu možnost, vzít si s sebou své mechaniky do týmu", říká dále Leon Camier, který začátek právě skončené sezóny neměl vůbec jednoduchý, neboť infekčně onemocněl.
Camier už delší dobu jednal s týmem Crescent, když se mu naskytla nabídka od Paula Birda, jet za jeho tým v MotoGP: "Paulova nabídka přišla bohužel příliš pozdě. Ovšem se správnou podporou a dobrým týmem bych si troufl i na MotoGP. V současné době si ale myslím, že s lidmi od Crescent Suzuki budu úspěšný v superbikovém šampionátu", říká dále ex-superbikový britský šampion.
Camier dále pro SpeedWeek vysvětluje, že jeho problémy u Aprilie nemají nic společného s osobou Maxe Biaggiho jako takového: "Dohromady jsme spolu vycházeli bez problémů, smáli jsme se a dělali i různé legrace. Bohužel Max má u Aprilie hodně velkou moc. Už v prvním roce 2010 mně bylo jasně sděleno, že Aprilia mu dá vždy lepší materiál než mně. Na začátku letošního roku jsem byl v některých závodech rychlejší a pak od Monzy jsme měli oba dva různé motory. Ty jeho byly vždy ve vývoji o něco dál".

"Crescent bude v MS určitě velmi dobrý. Všichni v týmu mají to správné nasazení. Ovšem, co mohu vlastně očekávat, zjistím až pojedu na Suzuki", říká dále Camier.

Velmi dobré spojení majitele týmu Paula Denninga se Suzuki by mělo pomoci podpoře z Japonska.

První test se bude konat koncem listopadu a bude ho absolvovat Camier za tento tým sám. K dispozici ale budou pouze motocykly konfigurace BSB. Před začátkem sezony 2012 v Austrálii jsou pak naplánovány další dva testy.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist