Zahynul manažer týmu RAC 41 Arnaud Larose

Svět vytrvalostních závodů utrpěl těžkou ránu. Při letecké nehodě zahynul ve Švýcarsku s celou svou rodinou Arnaud Larose, manažer špičkového týmu mistrovství světa endurance RAC 41.

K havárii došlo v pátek v poledne v nadmořské výšce 3000 metrů u Val d'Annivers na jižní straně švýcarských Alp. Podle vyšetřovatelů dvoumotorový letoun Beechcraft narazil do vrcholu Turtmann. Bylo krásné počasí, zkušený pilot Christian Roman (58) nehlásil žádné problémy, a tak je podle francouzského tisku záhadou, co se vlastně stalo. Spolu s Larosem a pilotem zahynuli rovněž manažerova manželka Laurence, jeho desetiletý syn Enzo a osmnáctiletá nevlastní dcera Clemence. Arnaud Larose, jemuž bylo teprve čtyřicet let, právě letěl z Lausanne do Sionu za jedním z jezdců svého týmu Gregem Junodem, se kterým počítal pro letošní ročník seriálu Qtel FIM Endurance World Championship
RAC 41 býval v minulosti týmem zapálených nadšenců, v depu velmi oblíbených, ale od letošního roku si zajistil oficiální tovární podporu od společnosti Yamaha Motor France. Byl proto považován za jednoho z favoritů na zisk světového titulu 2011. Loni skončil Team RAC 41 v konečném pořadí vytrvalostního mistrovství světa na čtvrtém místě a v úvodním závodě na slavném francouzském okruhu Le Mans dokonce dojel v sestavě Gregory Junod, Greg Black a Olivier Depoorter na fantastickém třetím místě.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist