Premiérové zlato pro tým tovární Hondy

Do letošního ročníku mistrovství světa vytrvalostních závodů motocyklů nastoupila Honda s novým týmem ve složení Julien Da Costa, Freddy Foray a Sebastien Gimbert. Tento tým od začátku roku dokazoval, že jejich potenciál je ohromný jak v otázce jezdců, tak týmu a techniky. Bohužel až do Německa jim štěstí příliš nepřálo.

Letos první čtyřiadvacetihodinový závod Bol d’Or potvrdil kvalitu týmu Honda Racing, jenž vyhrál tréninkové jízdy a získal pole position na startu. V samotném závodu ale měli smůlu na techniku, protože museli odstoupit, kvůli poruše převodovky.
V osmihodinovém klání v Suzuce se trojice Da Costa, Foray a Gimbert kvalifikovala do závodu osmým časem, ale v samotném závodu znovu zlobila technika a tentokrát problém s elektronikou tým Hondy natolik zdržel v boxech, že druhý podnik sezony dokončili na nebodované třiatřicáté pozici.

Závod v německém Oscherslebenu zvládla tovární Honda na výbornou, když jejich jezdci jeli v čele závodního pole od prvního kola až po to poslední a na jejich výkonu se nepodepsala ani změna povětrnostních podmínek, když po přibližně pěti hodinách začalo silně pršet. Na konto si tým Honda Racing připsal první vítězství a v průběžném hodnocení jsou nyní čtvrtí.
„Pro tým je to náročná sezona, takže toto vítězství je vítané jak pro jezdce, tak pro celou posádku," uvedl po závodě v Německu Julien Da Costa. „Jsem moc rád, protože velmi tvrdě pracujeme a to je přesně to, za čím jsme šli. Po všech problémech v Bol d’Or a Suzuce si vítězství zasloužíme a před cestou na 24Hodin Le Mans teď panuje velmi pozitivní atmosféra."
Prvního vítězství ve vytrvalostním šampionátu si cení také druhý jezdec týmu Freddy Foray. „Je to dobré pro všechny, nejen pro nás jezdce, ale také pro všechny v týmu. Od začátku roku jsme velmi usilovně pracovali a to nám až doteď nepřineslo požadované ovoce. Vedli jsme po celý závod a vyhráli, za což jsem moc rád. Toto vítězství jsme potřebovali. Kvůli dešti to nebyl snadný závod. Pršet začalo v době, kdy jsem byl zrovna na dráze, což pro mě zrovna nebylo ideální! Pro tým je to nyní před Le Mans skvělé."
„Za vítězství jsem moc rád a to zejména kvůli mechanikům," prozradil své pocity těsně po skončení osmihodinovky Sebastien Gimbert. „Vytrvalostní závody nejsou jen o samotných jezdcích a závod nedokážete vyhrát jen vy sami. Mám dva skvělé jezdecké kolegy, tu nejlepší posádku a nejlepší motorku. Nakonec jsme po všech problémech získali vítězství, které si zasloužíme. Budeme chtít vyhrát také v Le Mans. Mistrovství ještě neskončilo!"

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist